Acasă Actualitate Încă o gafă: Elena Udrea a confundat judeţul cu oraşul Timişoara

Încă o gafă: Elena Udrea a confundat judeţul cu oraşul Timişoara

416
DISTRIBUIȚI

Boc şi Udrea au venit la Timişoara pentru campanie şi semnarea finanţării a două proiecte

Emil Boc, Elena Udrea, Traian Igaş şi Daniel Funeriu sunt numai câţiva din componenţii guvernului care au venit sâmbătă după-masă la Timişoara în judeţul… „Timişoara” – după cum a spus Elena Udrea. Oricum, ministrul Dezvoltării nu este la prima gafă pe plaiuri timişorene… În afară de respectiva confuzie, Udrea a mai participat la prezentarea moţiunii lui Emil Boc pentru conducerea PDL şi pentru a semna două proiecte ce sunt finanţate pe fonduri europene. Este vorba de reabilitarea străzii Iancu Văcărescu – tronsonul cuprins între b-dul Regele Carol I şi b-dul 16 decembrie 1989, în valoare de aproape 6 milioane de lei, şi modernizarea Parcului Rozelor, în valoare de 5.634.000 lei.

„Sper să se rezolve şi celelalte şase”

„Sunt bucuros să semnez astăzi din partea municipalităţii cele două proiecte. Două proiecte importante din cele opt pe care le avem în vedere. Sper în rezolvarea şi a celorlaltor proiecte. Primul proiect pe care îl menţionez este Parcul Rozelor. Ştim foarte bine ce înseamnă ca emblemă acest parc al Rozelor. E un proiect foarte important. Sunt proiecte importante, sper să se rezolve şi celelalte şase – reabilitarea zonei Cetate, reabilitarea canalului Bega. Sper să rezolvăm şi bazinul olimpic”, a spus viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza, la .întâlnirea de semnare a finanţării proiectelor, la care au mai participat subprefectul Zoltan Marossy, primul ministru Emil Boc, ministrul Dezvoltării Elena Udrea, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc şi ministrul de Interne Traian Igaş.

„Vom aloca în judeţul Timişoara…”

„Are loc semnarea primelor două contracte de 11.500.000 de lei, urmând ca celelalte să fie în perioada următoare. Valoarea polului de creştere este de 70,4 milioane de euro alocate Timişoarei, ceea ce înseamnă că mai avem de semnat multe contracte. Până la sfârşitul acestui an, sperăm să le avem pe toate. Ne-am propus să terminăm de contractat toate cele 4,3 miliarde de euro”, a spus Udrea.  „Vom aloca în judeţul Timişoara 100 de milioane de euro pentru lucrări de canalizare, de drumuri de interes local. În cadrul acestor lucrări, pe măsura 3.2.2, se regăsesc atât lucrări de apă-canal, cât şi cămine sociale”, a spus Udrea, confundând oraşul cu judeţul.

Trandafirii lui Boc

Emil Boc a semnat şi el şi a avut chef de glume… cu trandafiri … că tot a fost vorba de Parcul Rozelor. „Semnificaţia unui trandafir şi semnificaţia a trei trandafiri… Dacă vrei să cucereşti o femeie îi dai un trandafir, dacă vrei să te desparţi îi dai trei. Atenţie cu trei. Niciodată trei…”, a spus Boc la semnarea contractului, făcând aluzii politice în casa administraţiei. Totuşi, Elena Udrea a fost întâmpinată de reprezentanţii PDL Timiş la coborârea din microbuz cu un buchet de trandafiri. Deci, pedeliştii din Timiş i-au dat un buchet de trandafiri… nu o singură floare… oare ce să însemne asta?

„52,6 miliarde de euro reprezintă proiectele depuse în România astăzi – stăm mai mult decât bine. Proiecte efective care se află în implementare – 12,5 miliarde de euro. Partea de plăţi efective şi rambursări de fonduri europene – cheltuirea efectivă a banilor europeni -, doar 880 de milioane de euro sunt rambursări efective în urma lucrărilor efectuate. Transmit autorităţilor locale nevoia de a accelera. În Timiş, sunt astăzi în implementare proiecte europene în valoare de 650 de milioane de euro”, a spus Emil Boc. După ce au semnat, reprezentanţii PDL s-au închis în Sala Europa de la CRAFT pentru a desfăşura o întâlnire cu uşile închise… de campanie… pentru alegerile ce vor avea loc peste o săptămână, în PDL. Curată transparenţă…

Comentarii

comentarii