Acasă Cultura „Icoana mea”, ediţia a VIII-a, la Şcoala nr. 2 Timişoara

„Icoana mea”, ediţia a VIII-a, la Şcoala nr. 2 Timişoara

468
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 7 mai, s-a desfăşurat, la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 din Timişoara, cea de a VIII-a ediţie a concursului judeţean de creaţie plastică „Icoana mea”.

Concursul a fost şi anul acesta finanţat de Consiliul Judeţean Timiş, înscris pe Agenda Culturală 2010 la poziţia nr. 734, iar premiile – rechizite şi cărţi cu specific bisericesc ortodox – au fost primite ca sponsorizare din partea Mitropoliei Banatului.

  

 

În această expoziţie-concurs, au fost prezente aproximativ 90 de lucrări, icoane pe sticlă şi pe lemn, cu tema: „Chipul Maicii Domnului”. Ele au fost realizate de elevi din clasele III-XII, de la 20 de şcoli din Timişoara şi din judeţul Timiş. Juriul a fost compus din 3 profesori de desen şi din preoţi. „Icoanele din concurs au fost pictate de elevi în timpul liber, îndrumaţi de profesori de desen sau de religie. Scopul consursului este dezvoltarea respectului pentru valorile artei tradiţionale şi creştine, dar şi a gustului artistic. Copiii sunt foarte entuziaşti şi talentaţi, motiv pentru care organizăm acest concurs de 8 ani”, a declarat Ileana Crăciun, director adjunct al Şcolii nr. 2.

 

 

 

.

Comentarii

comentarii