Acasă Actualitate Încă o persoană posibil infectată cu coronavirus, internată joi la Timișoara

Încă o persoană posibil infectată cu coronavirus, internată joi la Timișoara

558
DISTRIBUIȚI

În comunicatul emis de DSP Timiș pe 20 martie, se anunță că în cursul zilei de joi, încă o persoană a fost internată, fiind suspectă de infecție cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, din județul Timiș, simptomatic, cu febră, cefalee și tuse productivă. Acesta venise acum aproape o săptămână, pe 14 martie, din Austria și se afla în autoizolare.

În acest moment, la nivelul județului Timiș, sunt 122 de persoane aflate în carantină, pentru care se efectuează verificări, iar alte 1379 de persoane sunt în izolarela domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

„La Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeş Timişoara se află internate 31 persoane confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 4 persoane din judeţul Timiş. Starea generală a pacienților confirmați și internați în spital este bună”, transmite DSP Timiș.Până acum, de la „Victor Babeş” au fost externate22persoane, după două teste negativeconsecutive.De asemenea, ieri s-au lucrat alte 114 teste pentru depistarea infecţiei cuCOVID-19, fără a fi constatat vreunul pozitiv.

În plus, Grupul de Comunicare Strategică transmite, încă o dată, recomandări cetățenilor:

  • „Semnalați imediat medicului de familie dacă ați călătorit în zonele afectate de coronavirus (COVID-19), chiar dacă la momentul respectiv NU se aflau pe lista zoneloraflate sub alertă. Detalii pot fi obținute accesând link-ulhttp://www.cnscbt.ro/,respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmiterea COVID-19”, actualizată periodic.
  • În cazul în care nu puteți contacta medicul de familie, apelați la Direcția de Sănătate Publică Timiș (Tel verde al DSPJ Timiş pentru informaţii şi sesizări privind situatii epidemiologice: 0728 885 726 ) și în ultimă instanță la 112;
  • Rămânețiacasădacăavețisimptomedegripăsaurăceală (tuse,febră,dificultăți în respirație) și sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi; NU mergețidin primul moment la unitățile de urgență; Există riscul, în cazul în care sunteți purtător al virusului, să transmiteți și altor persoane noul coronavirus; Este de preferat să rămâneți la domiciliu, iar transferul către spital să se realizeze în mod organizat, respectând toate măsurile de izolare;
  • Dacă vă aflați în autoizolare la domiciliu respectați cu strictețe recomandărileautorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NUprimițivizitatori șiNU intrați încontactapropiat cueventualele persoane care văfurnizează alimente sau produse; În cazul în care încălcați regimul autoizolării la domiciliu riscați amendă depână la 20.000 de lei, precum și dosar penal în cazul în care contribuiți la răspândireavirusului”.

Înacestmoment, în județulTimiș,suntmontate20corturipentrutriajepidemiologic,încadrulSpitaluluiJudețean,SpitaluluiMunicipal,aspitalelororășenești și în punctul de trecere al frontierei Cenad.

Persoanele aflate în izolare la domiciliu sau carantinate înjudețulTimișpotcomunica/sesizasituațiiledeosebitesauproblemelecucareseconfruntă la numerele de telefon: 0728 885 737; 0770 327 879.NumerelesuntasigurateîncadrulCentruluiJudețeandeCoordonareșiConducere a Intervenției Timiș, solicitările fiind transmise operativ către structurile cucare se cooperează pentru soluționare.

Comentarii

comentarii