Acasă Actualitate Încă un pod se va închide pentru reabilitări, în zona Iosefin

Încă un pod se va închide pentru reabilitări, în zona Iosefin

895
DISTRIBUIȚI

Primăria înaintează spre votul CLT un nou proiect pentru închiderea unui nou pod în zona Iosefin – Podul Iuliu Maniu (fost al Muncii), primul pas fiind votarea studiului de fezabilitate pentru reabilitarea obiectivului respectiv.

“Podul Iuliu Maniu (Muncii) este amplasat în municipiul Timişoara şi asigură continuitatea bulevardului Iuliu Maniu peste Canalul Bega, realizând astfel legătura rutieră între zona Gării de Nord şi zona Calea Şagului. (…). În urma expertizei tehnice s-a constatat starea necorespunzătoare a suprastructurii, a elementelor de rezistenţă care susţin calea, a infrastructurii, a aparatelor de reazem, degradări ale malurilor şi modificări de albie, degradări în zona carosabilă şi trotuare”, arată expunerea de motive care însoţeşte proiectul.

Podul Iuliu Maniu (Muncii) este dalat pe fâşii cu goluri prefabricate, prezintă o lungime totală de 72,30 m, cu deschidere centrală de 32,10 m peste râul Bega şi două deschideri laterale egale de 20,10 m fiecare. Calea pe pod prezintă o lăţime totală de 20,50 m compusă din zonă carosabilă de 14,00 m pentru 4 benzi de circulaţie de 3,50 m lăţime fiecare şi două trotuare pietonale denivelate de 3,25 m lăţime fiecare.

Având în vedere starea avansată de degradare a structurii în ansamblu, capacitatea sa portantă redusă, precum şi necesităţile traficului actual şi de perspectivă, soluţia optimă în acest caz ar fi reabilitarea acestui pod.

“Din aceste considerente şi prin faptul că prognoza traficului prevede o creştere semnificativă a intensităţii traficului, lucrările de reabilitare sunt impetuos necesare şi oportune. Studiul de Fezabilitate aferent obiectivului de investiții, ,,Reabilitare Podul Iuliu Maniu (Muncii)”, a fost întocmit de S.C. Pod Proiect SRL în baza contractului de prestare de servicii nr. 152/16.10.2017. În vederea realizării investiţiei este necesară aprobarea Studiului de Fezabilitate – Reabilitare Podul Iuliu Maniu (Muncii)”, se menţionează în documentaţie.

Obiectivele preconizate a fi atinse prin realizarea investiţiei sunt: asigurarea accesul în condiţii bune de siguranţă şi confort atât a locuitorilor din zonă cât şi a turiştilor; asigurarea unei îmbunătăţiri a aspectului arhitectural al zonei; reducerea poluării prin scăderea suspensiilor în aer; crearea premiselor dezvoltării ulterioare a zonei.

Durata de execuţie a lucrărilor este estimată la 14 luni, iar valoarea investiţiei ar ajunge la 48,3 milioane de lei cu  TVA inclus, din care construcţii montaj 39,3 milioane de lei.

Comentarii

comentarii