Acasă Actualitate Începe Banat Brunch în Timiș

Începe Banat Brunch în Timiș

291
DISTRIBUIȚI

Turism Timiș deschide sâmbătă, 5 iunie 2021, în comuna Curtea, seria evenimentelor de cultură gastronomică Banat Brunch în județul Timiș.

”Ne face plăcere să vă invităm să luați parte la evenimentele care se vor desfășura pe tot parcursul zilei și să vă bucurați de începutul verii prin intermediul experiențelor oferite în gospodăriile sătenilor din Timiș.

Familia Grecu vă așteaptă alături de meșteșugari și producători locali din zonă să  îi vizitați, să descoperiți plantația de trandafiri, muzeul și Biserica de lemn din comună și să vă bucurați de bunătăți preparate în casele gospodinelor din Curtea.

Vă invităm să întâmpinați vara la ceasul când trandafirii sunt în floare și să descoperiți farmecul unei comune din județul Timiș aflată la punctul de întâlnire al Dealurilor Lugojului cu Munții Poiana Ruscăi!”, îndeamnă Delia Barbu, directoarea Asociației de Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș.

Meniu: Supă de salată verde cu slănină. Ciorbă de fasole uscată cu afumătură. Carne de porc friptă în dubă cu cartofi moi. Tocăniță de iepure cu mămăliguță. Mazăre bătută cu uloi de ludai. Pâine de casă cu zacuscă. Pâine de casă cu unsoare și boia. Brânză scursă cu verdețuri. Brânză de oaie de la Begheiu Mic. Brânză de vacă, telemea și caș. Carne și cârnați de casă din chiscant. Ouă de casă și verdețuri din grădină. Lapte rece. Iaurt rece. Papanași cu dulceață de trandafiri. Melci umpluți cu dulceață de trandafiri. Plăcintă cu ludai. Apă de izvor de la țurău. Sirop de trandafiri. Suc de trandafiri. Ceai de mentă. Suc de soc.

 

 

Comentarii

comentarii