Acasă Actualitate ”Închide ochii și ai să vezi mai bine” este accesibilizat publicului cu...

”Închide ochii și ai să vezi mai bine” este accesibilizat publicului cu dizabilități, la Parcul Primăverii Timișoara

DISTRIBUIȚI

Închide ochii și ai să vezi mai bine – primul spectacol de teatru din România creat pentru toți spectatorii – este accesibilizat în totalitate  publicului cu dizabilități și urcă din nou pe scenă după o absenţă cauzată de restricţiile sanitare.

Copiii cu dizabilități nu pot merge la teatru, sau la operă, sau la un muzeu pentru că “deranjează”.  Deși au aceleași nevoi, doar că se manifestă diferit, în România secolului XXI încă nu s-a găsit o cale ca ei să poată beneficia în egală măsură de un proiect cultural la fel ca un copil tipic.

”Pe 19 aprilie de la ora 13.00, îi aşteptăm pe toţi copiii tipici şi atipici la Muzeul Satului din Timişoara, în cadrul evenimentului “ Parcul Primaverii” organizat de Teatrul pentru copii şi tineret Merlin, în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş,  să se întalnească cu aventurile unei seminţe care nu ştie ce fel de sămânţă e. Se vor bucura împreună de aceaşi experienţă, fără a se “deranja” reciproc”, îndeamnă Teatrul Merlin Timișoara.

“Închide ochii și ai să vezi mai bine” este o adaptare după “Povestea seminței” scrisă de Dumitru Radu Popa și este o poveste pentru copiii care vor să înțeleagă mai bine lumea în care cresc.

O mică sămânță îi duce pe copii în lumea plantelor și a animalelor. În drumul ei întâlnește tot felul de personaje care îi dau anumite lecții despre empatie, dragoste pentru aproapele, grijă, neuitare, cunoastere, speranță.

DISTRIBUȚIE:

Alexandra Pribeagu – Samânța de nap/ fluturele. Nuța Ilie – Omida/ Furnica/ Vântul/ Floarea bătrână. Taisia Orjehovschi – Hârciogul/ Mătrăguna. Varinia Mitrea – Buburuza/ Mama / ajutor picioare harciog. Oana Popa – Sămânța/ floarea tanara

INTERPRETARE IN LIMBAJUL SEMNELOR: Lavinia Chițu

INTERPRETARE NARATIVĂ- NEVĂZĂTORI: Andrei Cristea/ Miki Brebinaru Gheorghe.

SCENARIUL ȘI REGIA : Oana Popa. Sub îndrumarea prof. coordonator: Conf.Univ dr. Gabriel Apostol. MUZICA: Iulian Vrabete. VERSURI: Iulian Vrabete, Oana Popa, Alexandra Pribeagu. SCHIȚE PĂPUȘI: Clara Dărîngă. SCENOGRAFIE: Andreea Maria Pană

Asistenți: Elisabeta Onoriu, Teodora Paraschiv și Radu Gheorghițoiu + Departamentul de scenografie anul III licență UNATC.  MIȘCARE SCENICĂ – Nadia Dimitriu. CONSULTANT ACCESIBILIZARE: Asociația Supereroi printre noi. ACCESIBILIZARE SUNET/ LUMINI- Alin Halațiu

Accesul în sala de spectacol se va face incepand cu o jumătate de oră înaintea începerii spectacolului, pentru acomodare. Partener principal: Asociatia Magic, Teatrul pentru copii si tineret Merlin Timisoara, Consiliul judetean Timiș.

Accesul publicilui in sala de spectacol se va face de la ora 11.30 pentru a avea timp de acomodare.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii