Acasă Actualitate Injectări cu botox clandestine într-un cabinet stomatologic din vestul țării

Injectări cu botox clandestine într-un cabinet stomatologic din vestul țării

1047
DISTRIBUIȚI

La câteva luni după estomparea scandalului cu controversata „clinică a vedetelor”, Swiss Estetix București, echipa de esteticieni a revenit pe piață. Zilele trecute, la Deva, reprezentanții clinicii au „operat” din nou, de data aceasta într-un cabinet stomatologic, fără să dețină autorizație de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

În luna februarie 2019, Ministerul Sănătății a anunțat că, în urma unor controale, s-a decis închiderea unei clinici estetice și suspendarea activității la alte trei unități similare. Clinica închisă funcționa sub brandul „Swiss Estetix” și avusese câteva „escale” și în Deva, unde a asigurat servicii de înfrumusețare facială într-un coafor, care nu avea autorizație de la DSP Hunedoara.

Acum, „clinica vedetelor” a revenit în municipiul reședință de județ, unde colaborează cu un cabinet stomatologic. Pagina de Facebook a cabinetului DENTAL STAR CENTER abundă în anunțuri cu sosirea „medicilor esteticieni” care au ca și cliente unele dintre cele mai cunoscute personaje feminine din showbizz-ul autohton. Ultima dată, echipa din București a fost la Deva sâmbătă, 31 august.

Cei de la Ziar de Hunedoara l-au contactat pe reprezentanții cabinetului stomatologic din Deva, pentru a afla dacă fac și injectări cu acid hialuronic, așa cum este trecut și în lista de servicii oferite. 

„Au o gamă foarte variată de servicii, de la injectare de acid hialuronic, până la estomparea ridurilor. Injectarea de acid hialuronic e specialitatea lor”, a afirmat reprezentantul cabinetului stomatologic.

 „Asta este specilitatea noastră, doamnă. Acid hialuronic și botox. Prețul pentru un mililitru de acid, în Deva, este de 280 de euro. La prima injectare este indicat să vă puneți un mililitru, sau 1,5 mililitri, în funcție și de fizionomia buzelor dumneavoastră. Cu medicul în cabinet veți stabili toate aceste detalii”, a explicat Elian M, reprezentantul clinicii Swiss Estetix.

Întrebat ce medic va face intervenția cu acid hialuronic, acesta a refuzat să-i dea numele complet. „Domnul doctor Andrei, este un doctor foarte bun. Politica firmei noastre nu ne permite să spunem numele de familie al doctorului, dar se va prezenta el în cabinet în momentul în care îl veți întâlni. Pentru confidențialitatea și protecția lor, este bine să nu dăm numele complete ale doctorilor. Vă spun asta pentru că am avut antecedente când s-au întâmplat lucruri mai urâte. De aceea am decis să punem această politică”, a precizat reprezentantul clinicii Swiss Estetix.

Unitățile medicale în care sunt prestate serviciile de înfrumusețare menționate mai sus, dar și echipa de esteticieni, au nevoie de autorizație specială în acest sens, susțin cei de la DSP Hunedoara. Ceea ce în cazul de față nu s-a solicitat.

„Pentru Swiss Estetix nu avem autorizație înregistrată la DSP. Pentru SC Dental Star Center avem autorizație pentru cabinet stomatologic. Problema este că într-adevăr nu am fost anunțați. Cabinetul este autorizat doar pentru activitatea de stomatologie. Normal este să aibă autorizație pentru activitate chirurgicală, pentru că tot ceea ce injectare de substanțe în corp intră la activitate de medicină chirurgicală. Asta înseamnă cerere de autorizare, înseamnă și înregistrarea în registrul cabinetelor medicale în care se precizează și orarul activităților, chiar dacă acestea sunt în week-end. Acel program este scris și la noi și la Colegiul Medicilor. Atât cabinetul de aici, cât și cei care vin de la București trebuiau să ceară autorizație de la DSP. În niciun caz într-un cabinet stomatologic nu poți să desfășori activitate chirurgicală”, a explicat medicul Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, pentru ziardehunedoara.ro.

Comentarii

comentarii