Acasă Actualitate Investigațiile geotehnice lansate pe teren la Autostrada Lugoj – Deva

Investigațiile geotehnice lansate pe teren la Autostrada Lugoj – Deva

DISTRIBUIȚI

Antreprenorul Autostrăzii A1 Lugoj – Deva, Lot 2: km. 27+620 – km. 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D” a început investigațiile geotehnice pe teren, anunță CNAIR.

Antreprenor este Asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SC SA&PE Construct SRL – Euro-Asfalt d.o.o. Echipele specializate lucrează cu cinci instalații de forat. Contractul se află acum în perioada de proiectare.

În toamnă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, șeful CNAIR, Cristian Pistol și Cornel Bunghiuz din partea antreprenorului UMB au semnat contractul de proiectare și execuție a tronsonului cu tuneluri pentru urși de pe Autostrada Lugoj – Deva, între Margina și Holdea. Contractul are o valoare de peste 370 milioane de euro. Segmentul de autostradă, finanțat prin PNRR, are o lungime de 9,13 kilometri, din care 2 km cu tuneluri cu galerie dublă, iar termenul limită de finalizare este august 2026.

Oferta Asocierii S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SĂ & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT a fost de 1.826.845.634,11 lei fără TVA, adică aproximativ 373 de milioane de euro.

Durata lucrării este de 45 de luni, din care 11 luni proiectare și 34 de luni execuție, de la data emiterii ordinelor pentru proiectare, respectiv execuție.

UMB s-a asociat cu firma Euro Asfalt din Bosnia-Herțegovina pentru că nu are experiență pe tuneluri. Pe lângă tunelurile pentru urși, pe acest segment vor fi realizate și 8 lucrări de artă (poduri, podețe), între care un viaduct de peste 1 km, care are o complexitate mai ridicată.

”E o companie extrem de serioasă care pe toate contractele s-a ținut de termene, a avut lucrări și la noi în zona, le-a terminat în termenii contractului, de obicei înainte de termen. E un lucru bun că o companie românească se ridică la un asemenea nivel și ștacheta pe care o ridică UMB îi obligă pe ceilalți să își îndrepte activitatea”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vineri, la Timișoara, după ce a semnat contractul.

Comentarii

comentarii