Acasă Cultura Ioan T. Morar – vedeta primei seri a Festivalului „Literatură şi Vin”

Ioan T. Morar – vedeta primei seri a Festivalului „Literatură şi Vin”

476
DISTRIBUIȚI

Joi seara, de la ora 19.00, la Cercul Militar din Timişoara, a început Festivalul Literatură şi Vin, primul de acest fel din vestul ţării. Scriitorii celebri şi vinurile de soi au făcut deliciul publicului prezent la evenimentului ctitorit de 24-FUN. Prima ediţie a festivalului se doreşte a fi şi o evocare a geniului lui Petre Stoica, poetul bănăţean care s-a stins din viaţă în anul 2009. Principalul moment al serii de joi a fost lansarea volumului de versuri „Paloarea” a lui Ioan Morar – numele de poet al scriitorului şi publicistului Ioan T. Morar. Acesta s-a arătat încântat de reîntâlnirea cu prietenii din Timişoara, oraş în care studiat filologia. „Mă bucur că aţi venit aici. Mă bucur că lansăm cartea atât de repede. Ea nici nu-şi dă seama că o lansăm, tocmai ce a ieşit din tipografie”, a spus Ioan Morar, cu umorul caracteristic, după care a citit câteva poeme din volumul proaspăt lansat.

Pe lângă lansarea volumului „Paloarea”, publicul a mai putut asista la proiecţia unui film documentar despre Petre Stoica, la lecturile unor scriitori consacraţi, precum Adriana Babeţi, Cornel Ungureanu, Ioan T Morar, Radu Pavel Gheo, Marius Chivu, Mircea Mihăieş, Eugen Bunaru, Robert Şerban.

Vineri, 3 decembrie, festivalul continuă la cafeneaua D’Arc, de la ora 16.00, la Cercul Militar, de la ora 19.00, şi în localul Scârţ loc lejer, între orele 15.00 şi 17.30.

Comentarii

comentarii