Acasă Actualitate IPJ Timiș spune că are nevoie, în 2022, de bani din surse...

IPJ Timiș spune că are nevoie, în 2022, de bani din surse extrabugetare. Raportul ATOP Timiș pe 2021

DISTRIBUIȚI

În luna decembrie 2021, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Timiș își întocmește, așa cum o obligă regulamentul de funcționare, planul strategic pentru unitățile de poliție pentru anul următor. Tocmai de aceea, au fost trimise adrese instituției reprezentative – IPJ Timiș. Conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș i s-a cerut să prezinte obiectivele, indicatorii de performanță, bugetul și nevoile suplimentare pentru anul 2022.

Din răspunsul primit de ATOP aflăm că obiectivele IPJ Timiș sunt de două feluri: generale, aplicate la nivel național, și de interes local. În prima categorie obiectivele legate de infracționalitatea transfrontalieră, grupuri infracționale, evaziune fiscală, contrabandă, corupție, etc. Aceleași obiective, dar prezentate în mai multe cuvinte, sunt și de „interes local”.

Cât despre indicatorii de performanță, polițiștii au înșiruit 29 de activități concrete pregătite pentru anul 2022 și modul de evaluare al fiecăreia. Printre altele, sunt enumerate activitățile educaționale din școli, dar și fiecare categorie de parteneriate încheiate cu alte autorități publice. De exemplu, pe partea de comunicare sunt cel puțin patru activități, dintre care trei distincte sunt legate de relația cu mass-media, evaluate în baza numărului de solitări primite și informări trimise.

În final, IPJ Timiș a transmis ATOP că încă nu primit bugetul pe anul 2022. Totuși, se știu deja nevoile de suplimentare din surse extrabugetare: „10 bucăți frigider păstrare probe biologice; 5 complete sisteme de supraveghere perimetrală; 10 bucăți multifuncționale de mare capacitate”.

Tot în decembrie, ATOP Timiș și-a prezentat și raportul pe anul 2021. Pe lângă reluarea mai multor prevederi din regulament, mai specific, sunt prezentate, la capitolul de realizări, proiectele în care a fost implicată entitatea. Vorbim de 11 proiecte, pentru care s-au alocat exact 50.000 de lei.

Cea mai importantă, raportat la finanțarea acordată, este acțiunea „Voluntariatul în sprijinul comunității, alături serviciile de urgență – o șansă la viață, o șansă la viitor”, desfășurată de ISU „Banat”, cu o alocare de 12.500 de lei. În rest, au fost alocări între 2.000 și 5.000 de lei pentru proiecte de informare pe teme precum oprirea migrației ilegale, prevenirea cerșetoriei, consiliere școlară, siguranță pe internet, încurajarea practicării sportului și prevenirea delincvenței juvenile.

Comentarii

comentarii