Acasă Actualitate ISJ Timiș: ”Nu există situații care să împiedice deschiderea cursurilor luni, 5...

ISJ Timiș: ”Nu există situații care să împiedice deschiderea cursurilor luni, 5 septembrie!”

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș susține că anul școlar va începe așa cum este stabilit, în 5 septembrie, iar până la acest moment nu există situații care să împiedice deschiderea cursurilor, luni.

Prof. Aura Danielescu a declarat, joi 1 septembrie, că nu există unități de învățământ cu puncte sanitare de tip latrină. Avem  unități de învățământ cu grup sanitar în curte, dar în condiții foarte bune, toate: P.P. Neveanu (are și în curte și în exterior), Liceul Iulia Hașdeu, Școala 4 Lugoj, Școala Gimnazială Darova, Gottlob, Pietroasa, Igriș, comuna Sânpetru Mare, Dudeștii Vechi, Bârna, Mașloc.

”Menționăm că toate au apă curentă și fose septice,, încălzire. Avem unități care vor reloca grupe, clase sau un ciclu de învățământ, pentru că nu sunt încă finalizate lucrările mari de investiții sau nu au suficient spațiu, datorită numărului mare de formațiuni de studiu. 3 unități, care nu au spațiu suficient: Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Nouă”, spune prof. Danielescu.

Datorită reabilitării, se relocă, în aceeași unitate, spații în 6 unități de învățământ: Școala Gimnazială Lenauheim (copiii din 2 unități arondate de la grădiniță, se relocă în școală), Școala Primară și Grădinița Berini (funcționează în Căminul Cultural, fiind în întârziere cu lucrările pe PNDL), Școala Gimnazială Cărpiniș (copiii de la grădiniță, relocați în școală), Școala Gimnazială Foeni (grădinița se relocă în școală); Liceul tehnologic Biled (Grădinița PP Biled se relocă în școală); Liceul teoretic Buziaș (clasele de ciclu gimnazial, se relocă, parțial în liceu și în clădirea grădiniței PP);

Sunt relocări făcute în afara unităților de învățământ: Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu (se relocă la Liceul de Industrie Alimentară și la Liceul Ucecom Timișoara); P.P. nr. 33 Timișoara se relocă în spațiul unității arondate acesteia, PP 19 Timișoara; Liceul Teoretic Sfinții Kiril și Metodii Dudeștii Vechi (se relocă parțial, clasele pregătitoare, care vor merge în clădirea After School); Școala Gimnazială Fibiș (relocă grupele de grădiniță în apartamente puse la dispoziție de Primărie); Școala Gimnazială Bethausen ( Grădinița Leucușești funcționează de ani de zile în After School- clădire lipită de clădirea școlii).

 

 

Comentarii

comentarii