Acasă Sport Joacă pentru a merge la Sao Paolo

Joacă pentru a merge la Sao Paolo

DISTRIBUIȚI

După succesele înregistrate la Constanţa, Cluj-Napoca şi Bucureşti, “Cupa Danone” la fotbal ajunge, în acest weekend, la Timişoara, pentru a întregi “careul de aşi” al campionatului. În acest an, competiţia destinată copiilor cu vârste între 10 şi 12 ani s-a desfăşurat în 40 de ţări de pe întreaga planetă. 40 de echipe se vor întâlni într-un adevărat campionat mondial, la Sao Paolo, în Brazilia.

Ioan Timofte dă lovitura de deschidere…

Cele 21 de echipe de copii înscrise în turneul de la Timişoara se vor alinia la start duminică, de la ora 9, pe stadionul CFR şi vor da orice pentru a ajunge între primele patru echipe din ţară.
Echipa câştigătoare va reprezenta oraşul în finala naţională a “Cupei Danone”, unde s-au calificat deja trei formaţii din zone reprezentative ale ţării. Lovitura de deschidere a meciurilor de la Timişoara va fi dată de fostul mare jucător al lui Poli, Ioan Timofte.
Cupa Danone a dat startul campionatului în 9 mai, cu etapa locală de la Constanţa, câştigată de echipa Şcolii Nr. 6 „Nicolae Titulescu”. Pe 16 mai, Cupa Danone a ajuns la Cluj, unde echipa Şcolii „Iuliu Haţieganu” s-a calificat în finală. Bucureştiul va fi reprezentat de echipa de copii a Liceului „Sf. Pantelimon”, care a obţinut duminică, 24 mai, victoria la etapa locală. Pe 6 iunie, la Bucureşti, cele patru echipe vor juca pentru un vis ce poate deveni realitate.
Prezenţa în turneul final ce se va disputa în Brazilia, la Sao Paolo.
Aici, în luna octombrie, cei mai talentaţi micuţi fotbalişti se vor întâlni cu Zinedine Zidane, părintele spiritual al competiţiei.
Anul trecut, echipa LPS “Banatul” din Timişoara a fost campioana Cupei Danone în România şi a reprezentat ţara noastră la turneul final din Franţa.

Comentarii

comentarii