Acasă Eveniment Joi, peste 200 de timișeni au fost prinși fără mască, în autobuze,...

Joi, peste 200 de timișeni au fost prinși fără mască, în autobuze, în magazine sau pe stradă

DISTRIBUIȚI

Joi, 4 noiembrie, autoritățile din Timiș au dat 206 amenzi, în valoare totală de 57.000 de lei, persoanelor care nu purtau mască în spații în care aceasta este obligatorie. La „acțiunile în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19”, au participat, alături de polițiști și jandarmi, polițiști locali, pompieri și inspectori de muncă.

„În cursul zilei de ieri, 4 noiembrie a.c., la activităţi au participat 329 de forţe de ordine, fiind verificate 332 de societăți comerciale, precum şi 297 de mijloace de transport persoane, dintre care 63 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 4.000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 206 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 57.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Aceștia amintesc și restricțiile intrate în vigoare pe 25 octombrie, valabile pentru 30 de zile:

– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun;

– este interzisă circulația persoanelor nevaccinate, în afara locuinței sau gospodăriei, între orele 22.00-05.00;

– unitățile comerciale își vor încheia activitatea la ora 21.00;

– activitatea restaurantelor, cafenelelor și teraselor este permisă până la 50% din capacitate, între orele 05.00-21.00;

– barurile, cluburile și discotecile se închid, iar evenimentele private și spectacolele sunt interzise;

-se interzice participarea spectatorilor la competițiile sportive;

– organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă de acasă pentru cel puțin 50% din angajați.

„Reamintim TELVERDE-0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă! Poliţiştii timișeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu”, mai precizează reprezentanții inspectoratului.

Comentarii

comentarii