Acasă Eveniment Judecătorii din Banat nu şi-au votat proprii candidaţi la CMS

Judecătorii din Banat nu şi-au votat proprii candidaţi la CMS

437
DISTRIBUIȚI

Luni, 1 noiembrie, judecătorii Curţii de Apel Timişoara şi cei ai Tribunalului Timiş au fost chemaţi să îşi aleagă reprezentanţii în CSM ( Consiliul Superior al Magistraturii) Surprinzător este faptul că Lidia Barac, fostul preşedinte al Curţii de Apel Timişoara, a primit doar 25 de voturi din partea foştilor colegi, în timp ce un alt candidat, care nu are nicio legătură cu Timişoara, a obţinut 31 de voturi.

Lidia Barac, fostul preşedinte al Curţii de Apel Timişoara şi actual secretar de stat la Ministerul Justiţiei, spune că aceste alegeri pentru funcţia de membru în CSM arată exact faţa justiţiei româneşti. "Le mulţumesc foştilor mei colaboratori, care ştiu că m-au votat. Trebuie să precizez că nu sunt supărată nici pe judecătorii care nu m-au votat, pentru că pe aceştia nici măcar nu îi cunosc, ei devenind judecători după ce eu am plecat de la Curtea de Apel Timişoara. Este vorba despre 13 judecători tineri, care au votat după cum le-a dictat conştiinţa. Eu, oricum, nu mi-am dorit această funcţie, dar nu am mai putut să mă retrag din această competiţie, pentru că legea nu îmi permitea acest lucru. Oricum, aceste alegeri arată excat faţa justiţiei româneşti", spune Lidia Barac.

Situaţie asemănătoare şi la Tribunalul Timiş

Pentru funcţia de membru în CSM, din partea Tribunalului Caraş-Severin a participat judecătorul Petru Rustin Ciasc. Culmea este că nici măcar acesta nu a reuşit să obţină din partea colegilor numărul maxim de voturi. Petru Ciasc a obţinut un număr de 6 voturi, în timp ce Adrian Toni Neacşu a fost preferat de 10 judecători pentru funcţia de membru în CSM. Rezultatele finale vor fi făcute publice după ce tribunalele şi curţile de apel din ţară vor centraliza toate datele.

 

Comentarii

comentarii