Acasă Sport Juniorii talentaţi din Timişoara ajung greu la Poli

Juniorii talentaţi din Timişoara ajung greu la Poli

611
DISTRIBUIȚI

Poli Timişoara cumpără mult, dar nu are ochi pentru jucătorii tineri talentaţi din zonă. În fiecare an, timişorenii pierd cel puţin un jucător supertalentat. Juniorii sunt orientaţi de fiecare dată spre alte echipe, care acceptă pretenţiile cluburilor la care aceştia au fost formaţi. De cele mai multe ori, Poli Timişoara a spus pas, lăsându-i pe aceştia să-şi îndrepte paşii spre alte zări. În rândurile de mai jos vă vom oferi trei cazuri grăitoare în acest sens.
Marco Muscă este un jucător care a evoluat până anul trecut la Fortuna Covaci. Acesta a debutat pentru echipa din localitatea timişeană la doar 15 ani, în Liga III. Evoluţiile puştiului din Covaci au atras şi atenţia selecţionerilor pimelor reprezentative de juniori, în prezent Muscă fiind unul dintre internaţionalii UNDER 17. În vara anului trecut, acesta a plecat de la Fortuna, fiind transferat la „Academia Gheoghe Hagi”. Talentatul mijlocaş evoluează şi în Liga III, pentru Viitorul Constanţa, echipă care este tot a lui Gheorghe Hagi.
Romario Benzar este numele unui mijlocaş de 18 ani considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei sale din România. Acesta a fost descoperit de Miroslav Giuchici, om de fotbal care nu este în cele mai bune relaţii cu cei din conducerea celor de la Poli Timişoara. Mijlocaşul originar din localitatea timişeană Diniaş a fost monitorizat de mai multe echipe din Italia, printre care şi Fiorentina. În prezent, Romario Benzar se pregăteşte alături de UTA Arad, fiind şanse destul de mari să fie cooptat în lotul echipei din Liga II.
Darius Buia este un foarte talentat atacant care evoluează pentru LPS Banatul şi este un obişnuit al primelor reprezentative de juniori. Fiul lui Romică Buia nu duce lipsă de oferte, cea mai importantă venind din Italia, de la AS Roma. Pe fir a intrat şi Poli Timişoara, dar oferta făcută de conducerea clubului a fost cu mult sub posibilităţile lui Darius Buia, unul dintre cei mai de perspectivă fotbalişti din România.
Sunt trei exemple de juniori foarte talentaţi pe care Poli i-a pierdut sau îi va pierde în detrimentul altor echipe din România sau din străinătate. Între timp, conducerea celor de la Poli ofertează jucători cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, dar din alte localităţi, pentru care, în cazul în care îi va achiziţiona, va trebui să achite şi sume frumoase de transfer, dar şi contracte generoase pentru aceşti juniori.

Comentarii

comentarii