Acasă Actualitate Kilograme de marijuana şi mii de pastile de ecstasy, aruncate pe piaţa...

Kilograme de marijuana şi mii de pastile de ecstasy, aruncate pe piaţa Timişoarei – VIDEO

431
DISTRIBUIȚI

Şapte traficanţi de droguri reţinuţi, în Timiş
Jumătate de kilogram de marijuana, 400 de pastile de ecstasy şi 30 de grame de haşiş au fost capturate de poliţiştii criminalişti, sprijiniţi de poliţiştii de frontieră din Timiş. Şapte persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri de risc. De la începutul anului, de când au fost monitorizaţi, membrii reţelei au introdus în România mai multe kilograme de marijuana şi mii de pastile de ecstasy. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, traficanţii riscă până la 20 de ani de închisoare.

Iluzia olandeză…

Drogurile erau cumpărate din Olanda, iar traficanţii făceau cel puţin un drum la trei săptămâni în Ţara Lalelelor. Liderii reţelelelor erau doi tineri din Drobeta Turnu Severin. Rolul fiecărui membru al grupării era bine determinat, cei doi fiind sprijiniţi în activitatea infracţională de mai mulţi tineri, toţi cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani, din Timişoara şi Drobeta Turnu Severin. Aceştia aveau rolul de a se deplasa periodic în Olanda, unde, prin intermediul unui alt membru al grupării, achiziţionau drogurile, pe care le disimulau în caroseria maşinii cu care se deplasau. După ce drogurile erau introduse în ţară, acestea erau împărţite şi redistribuite consumatorilor, pe stradă, în special în Timişoara şi Severin.

Până la 20 de ani de închisoare

În urma cercetărilor s-a stabilit că suspecţii introduceau în ţară, la fiecare transport, între 500 şi 800 grame de marijuana şi sute de pastile de ecstasy.  În noaptea de 20 spre 21 martie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Timiş, sprijiniţi de poliţişti de frontieră din cadrul I.J.P.F. Timiş, i-au prins în flagrant pe membrii grupării infracţionale la Vama Cenad, oprind în trafic un autoturism de lux. În urma controlului, în pragurile autoturismului au fost găsite patru pachete care conţineau aproximativ 500 de grame de marijuana şi 400 de comprimate ecstasy. Cei cinci au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Trei dintre membrii grupării au primit mandate de arestare pentru trafic internaţional şi complicitate la trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc. Ei riscă o pedeapsă între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Alţi doi traficanţi reţinuţi

Criminaliştii timişeni, împreună cu poliţiştii de frontieră au reuşit prindera altor două persoane implicate în traficul de droguri de risc. Pe 21 martie, P. Cristian (29 ani) şi D. Nicolae (58 ani), ambii din Jimbolia, au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să comercializeze aproximativ 30 de grame de haşiş şi 40 de grame de marijuana. Cei doi au fost reţinuţi în baza ordonanţei emise de procuror. Luni, P. Cristian a fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Comentarii

comentarii