Acasă Administraţie La Arad, un milion de dolari aruncaţi în vânt pentru că Falcă...

La Arad, un milion de dolari aruncaţi în vânt pentru că Falcă vrea să desfiinţeze Piaţa Catedralei

2067
DISTRIBUIȚI

Ideea lansată de Gheorghe Falcă, a amplasării Monumentului Marii Uniri în Piaţa Catedralei şi desfiinţarea pieţei agroalimentare a produs un scandal uriaş la Arad. Primăria Arad a cheltuit din bani publici până acum peste un milion de dolari pentru studii pentru amplasamentul Monumentului Marii Uniri pe lacul din Pădurice. În contextul în care primarul Falcă propune un alt amplasament, milionul de dolari a fost cheltuit degeaba.

Pas cu pas, afirmaţiile lansate de Falcă şi echipa sa privind noul amplasament, cel din Piaţa Catedralei, au fost demontate cu argumente clare şi documente. Totul a culminat cu o mişcare cu totul surprinzătoare în comisiile CLM. Deşi proiectul care va fi dezbătut şi votat joi este propus la iniţiativa primarului Gheorghe Falcă, consilierii locali liberali s-au abţinut la votul în comisii sau chiar au absentat.

Astăzi, la Arad a avut loc o şedinţă a Comisiei de Cultură, sănătate, învăţământ, familie, muncă, protecţie socială, copii, culte, tineret şi sport. Din cei şapte membri, cinci sunt ai PNL şi doi de la PSD. După finalizarea şedinţei, la câteva ore, consilierul PNL Ionel Bulbuc îi acuză pe cei doi consilieri social-democraţi că nu ar fi fost prezenţi la şedinţa în care s-a discutat şi proiectul de Hotărâre cu amplasamentul Monumentului Marii Uniri. „Este firesc ca cei din PSD să nu știe ce și cum să voteze la ședinţele de Consiliu Local Municipal din moment ce nici măcar nu binevoiesc să se prezinte la întrunirea comisiilor de specialitate unde beneficiază de toate informațiile necesare și au alături specialiști din aparatul Primăriei”, a declarat Ionel Bulbuc, consilier liberal. El îi acuză pe cei doi consilieri locali PSD de lipsă de bun simţ. „Asta demonstrează cât de dezinteresați sunt cei din PSD de amplasarea Monumentului Marii Uniri”, a spus Ionel Bulbuc.

Cei doi consilieri locali ai PSD, membri în Comisia de Cultură, sănătate, învăţământ, familie, muncă, protecţie socială, copii, culte, tineret şi sport sunt dr. Gheorghe Furău, un medic renumit arădean şi cadru didactic universitar şi prof. Anca Stoenescu, inspector şef adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad. Cei doi sunt de-a dreptul şocaţi de declaraţiile consilierului local liberal, actorul Ionel Bulbuc. Ei spun că nu înţeleg de ce a fost lansată public o dezinformare care îi vizează, deoarece au fost prezenţi la şedinţă, nu au absentat, aşa cum i-a acuzat Bulbuc. „Astăzi, în Comisia de cultură, am votat împotriva desfiinţării Pieţei Catedralei. Nu voi vota niciodată împotriva arădenilor”, a declarat prof. Anca Stoenescu. Curios este faptul că deşi proiectul de Hotărâre de Consiliu Local Municipal privind amplasarea Monumentului Marii Uniri în Piaţa Catedralei este propus de primarul Gheorghe Falcă, consilierii locali liberali s-au abţinut la votul în comisie, a mai declarat prof. Anca Stoenescu. Rezultă, deci, că în ciuda evidenţei, dinspre PNL se aruncă dezinformări pentru a culpabiliza opoziţia din CLM deşi, în realitate, liberalii, care s-au abţinut de la votul în comisie, au fost cei dezinteresaţi de soarta Monumentului Marii Uniri şi chiar de materializarea ideii liderului lor de partid, primarul Falcă. Culmea este că în altă comisie importantă, cea de buget-finanţe, singurii prezenţi au fost doi consilieri PSD, liberalii lipsind in corpore.

 

 

 

Comentarii

comentarii