Acasă Cultura La Două Bufnițe Timișoara: Lansarea romanului “Părinți” de Diana Bădica și sesiune...

La Două Bufnițe Timișoara: Lansarea romanului “Părinți” de Diana Bădica și sesiune de autografe

506
DISTRIBUIȚI

Librăria La Două Bufnițe, din  Piața Unirii Timișoara, și editura Polirom, organizează luni, 20 mai, de la ora 18.30, lansarea romanului Părinți, de Diana Bădica, și sesiune de autografe.

Invitați, alături de autoare, vor fi Daniela Rațiu și Tudor Crețu.
„Diana Bădica este prozatoarea pe care o așteptam de multă vreme: cea mai tragică a generației sale și totodată cea mai comică. Rareori cineva poate surprinde atîta viață într-o singură carte”, spune criticul literar Marius Chivu.

Romanul descrie viața unei familii dintr-un orășel de provincie care se confruntă cu moartea unuia dintre cei doi copil. Încercările familiei de a se adapta la noua situație coincid cu transformarea societății românești, cea mai mare parte a acțiunii fiind plasată în perioada postcomunistă.

Ioana Negrilă, eroina romanului, este o fetiță prinsă între întâmplările copilăriei, neputința de a-și ajuta fratele și nevoia de a trece peste moartea lui.

Împreună cu Tudor, un vecin de vîrsta ei, încearcă să afle ce s-a întâmplat cu fratele ei, mort la un centru de îngrijire a unor persoane cu dizabilități, dar nu reușește să găsească nici o pistă verosimilă. Lumea cartierului, familia extinsă, deteriorarea relației dintre părinți aduc resemnarea în fața morții abia în perioada adultă.

Comentarii

comentarii