Acasă Economic La Timișoara au debutat lucrările conferinței Coaliției Asociațiilor Femeilor de Afaceri din...

La Timișoara au debutat lucrările conferinței Coaliției Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă 4 iunie, la hotelul Ibis din Timișoara, au debutat lucrările conferinței naționale CAFA 2022 – Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România, la care sunt invitate și doamne antreprenoare din Azerbaidjan.

Europarlamentara, Maria Grapini, președinte fondator al Asociației Femeilor Antreprenor din România, organizează, împreună cu AFAR, conferința națională CAFA la care sunt invitate inclusiv femei de afaceri din Azerbaidjan.

Conferința are titlul „Antreprenoriatul feminin susține cultura” este moderată de eurodeputata Maria Grapini și se desfășoară, în perioada 4 – 5 iunie. Cu ocazia acestui eveniment, este organizată și o expoziție cu lucrările artiștilor plastici din Timișoara.

La eveniment participă femei de afaceri din asociațiile din Timisoara, Cluj, Galați, București, Brașov, Vâlcea, Călărași și Constanța! CAFA a luat ființă în anul 2004, printr-o asistență a CIPE – Center for International Private Enterprise din SUA.

Cu acest prilej, se marchează 25 de ani de la înființarea AFAR și 18 ani, de când a început să funcționeze CAFA.

Maria Grapini a explicat: ”Am decis să organizăm conferința CAFA la Timișoara ca să marcăm cei 25 de ani. CAFA împlinește 18 ani. Așadat avem două aniversări. Avem aici femei de afaceri și asociații din 7 județe. Scopul este să încurajăm femeile să își înceapă propriile afaceri, să ne susținem unele pe altele.

În luna mai, în Parlamentul European am votat o strategie de dezvoltare a antreprenoriatului feminin, până în 2030, în UE. Conferința noastră vine foarte bine pe acest scop al UE. Avem și câteva proiecte pilot votate în UE pentru finanțarea afacerilor conduse de femei”.

Conferința mai are în obiectiv sprijinirea culturii, dat fiind că în 2023 Timișoara va fi capitală culturală europeană. Chiar numele conferinței este ”Antreprenoriatul feminin susține cultura!”

Grapini a explicat: ”Trebuie să mai spun că această conferință mai are un scop. Știm cu toții că la anul Timișoara va fi capitală culturală europeană. Chiar aici avem o expoziție de pictură a artiștilor plastici timișoreni. Va fi și o licitație a tablourilor și vor fi prezentați și doi artiști vizuali: Sepi și Victor Acatrinei.

Avem alături de noi și reprezentantele CIPE Centrului Internațional pentru Întreprinderile Private, care a stat și la baza înființării coaliției. Va fi un schimb de experiență foarte bun și ne fixăm și țintele pe viitor. Vom avea un rezultat pentru a încuraja pe tinerele femei de afaceri.

La finalul conferinței scoatem punctual ce probleme avem în relația cu guvernul și cu administrațiile locale, fiindcă știm cu toții că legislația ne încurcă de multe ori în afaceri. Concluziile le vom trage la Buziaș.

Un punct de dezbatere este și turismul transfrontalier și am ales Buziaș. Vom prezenta stațiunea și delegației din Azerbaidjan și celor din țară, fiindcă și turismul transfrontalier este neglijat.

Mulțumesc participantelor din Timișoara, Reșița, București, Cluj, Constanța, Galați, Brașov, Vâlcea!

AFAR sărbătorește o zi importantă -25 de ani de funcționare! Sărbătorim printr-o conferință a CAFA (Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România) la care avem invitate și pe doamnele de la Asociația Femeilor Antreprenor din Azerbaidjan. La mulți ani AFAR pentru cei 25 de ani.La mulți ani CAFA, pentru cei 18 ani!”, a fost mesajul eurodeputatei Maria Grapini.

 

 

Comentarii

comentarii