Acasă Cultura Lansarea catalogului Sci-art your life va avea loc la Bookfest Timișoara, de...

Lansarea catalogului Sci-art your life va avea loc la Bookfest Timișoara, de la CRAFT

DISTRIBUIȚI

Joi 21 martie, de la ora 16.30, va avea loc evenimentul de lansare a catalogului Sci-art your life!, la Bookfest Timișoara, la standul editurii Brumar, la CRAFT, bdul Eroilor de la Tisa nr. 22.

Catalogul Sci art your life reprezintă o retrospectivă a diversității proiectelor culturale, a ideilor și întâlnirilor dintre artă și știință, care au avut loc la META Spațiu și MV sci-art center, în perioada mai 2022 – octombrie 2023.

Activă încă din 2016, Meta Spațiu a căutat întotdeauna să pună bazele unui nucleu artistic, curatorial și colaborativ complex, devenind în timp un loc al întâlnirii dintre arta contemporană și știință. În ultimii doi ani, META Spațiu a reușit să ofere comunității timișorene un ansamblu vast de activități: 24 de expoziții; 40 de evenimente publice (prezentări/art talkuri/tururi ghidate/screenings/spectacole); 30 de ateliere și sesiuni de formare, 19 conferințe etc.

Printre cele mai importante proiecte derulate de META Spațiu se numără programul Sci art your life!, un proiect bazat pe experiment și hibridizările artei contemporane, devenind highlight-ul Timișoara 2023, proiectul Porous Matter, o colaborare unică între artiști și oameni de știință, proiectul Remis ID – un proiect inovator despre multiculturalitatea Banatului; Meta Forum – o serie de conferințe despre intersecția dintre artă și știință.

Publicat sub egida editurii Brumar, fiecare pagină a catalogului a fost legată manual, în pânză de cea mai bună calitate, documentând momentele definitorii și angajamentul META Spațiu de a susține artiștii contemporani și de a crea un spațiu fertil pentru idei, dialog interdisciplinar și transfer de cunoaștere între artiști și oameni de știință.

Ne-am bucura să ne revedem și să discutăm despre rolul artei contemporane, despre specificul experimental al Timișoarei și despre necesitatea colaborărilor interdisciplinare.

 

Comentarii

comentarii