Acasă Sport Legendarul fotbalist Diego Armando Maradona a murit la 60 de ani, după...

Legendarul fotbalist Diego Armando Maradona a murit la 60 de ani, după ce a suferit un atac de cord

5712
DISTRIBUIȚI

Legendarul fotbalist Diego Armando Maradona a murit, miercuri, la vârsta de 60 de ani, după ce a suferit un atac de cord, transmite AFP.

Presa argentiniană scrie că Diego Armando Maradona a murit la locuinţa sa din Buenos Aires, unde se recupera după operaţia la cap suferită în urmă cu câteva zile, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge. Pe 30 octombrie, Maradona împlinise 60 de ani.

Diego Maradona a fost căpitanul Argentinei la Cupa Mondială din 1986, pe care a câştigat-o, fiind declarat şi cel mai bun jucător al competiţiei.

Cele mai mari echipa la care a jucat Maradona sunt Barcelona şi Napoli, alături de care a câştigat două titluri.

Viaţa şi cariera lui Diego Armando Maradona

Diego Armando Maradona s-a născut pe 30 octombrie 1960 într-o suburbie din Buenos Aires, Argentina, într-o familie săracă. Norocul a făcut ca, la vârsta de opt ani, să fie observat de un vânător de talente, în timp de juca fotbal în cartier. În scurt timp a fost luat la echipa de juniori Los Cebollitas (Micile Cepe), echipa de junori a formației Argentinos Juniors.

Patru ani mai târziu, Maradona devenea cunoscut printre spectatori și aduna mulțimi în jurul său datorită talentului înnăscut. Pe 20 octombrie 1976, pe când avea doar 16 ani, argentinianul debuta la Argentinos Juniors cu un gol dat printre picioarele portarului. “Am simțit că aveam cerul în mâini” mărturisea el. A urmat o carieră strălucitoare.

În 1981 Maradona a semnat cu faimoasa echipa Boca Juniors, iar un an mai târziu, după Cupa Mondială, a ajuns la Barcelona. Problemele de sănătate și accidentările i-au produs mari dificultăți la echipa catalană, iar în urma unor conflicte cu conducerea clubului a fost transferat, în 1994.

A urmat o perioadă petrecută în Seria A, la Napoli, apogeul carierei de fotbalist la nivel de club. Însă consumul tot mai mare de cocaină a umbrit și această etapă și, după o interdicție de 15 luni ca urmare a unui test pozitiv, a părăsit formația italiană. A urmat un transfer la Sevilia, în 1992, apoi, un an mai târziu, Maradona a plecat la Newell’s Old Boys.

Cariera la nivel de club și-a încheiat-o după doi ani petrecuți la Boca Juniors, echipa care l-a propulsat în fotbalul mare.

Comentarii

comentarii