Acasă Actualitate Liceul Pedagogic, sub teroarea anarhiștilor!

Liceul Pedagogic, sub teroarea anarhiștilor!

5816
DISTRIBUIȚI

Liceul Pedagogic din Timișoara, un fel de ”mândria Banatului”, un loc în care se formează… formatori (educatori, învățători, învățătoare, viitori profesori) este, de câteva zile, sub asaltul anarhiștilor. În mod special, al celor ce instigă la nerespectarea legislației, împotriva statului (așa cum o fi el, este statul român!). Despre ce este vorba? Legea împotriva fumatului, intrată în vigoare în aprilie, 2016, interzice total FUMATUL în instituțiile de educație (grădinițe, școli, licee, universități), ba, mai mult, chiar și în curțile interioare, alei, aferente acestor instituții. Mai sunt profesori tembeli care, la prima oră a dimineții, dau un ”exemplu pozitiv” minorilor, fumând în fața scolii, cică, pe trotuarul de vis –a- vis, așa, ca un model de la Timișoara, că doar suntem unici!

Eleva Antonia Pup, din clasa a XI-a D, este organizatoarea mai multor forme de protest, un fel infantil de expresie al cerințelor numite ”drepturile elevilor”, prin care, de fapt, se cere nesupunere față de legislație, față de statutul elevului, de Legea Învățământului. Ea a instigat la crearea unui curent privind condiții pentru elevii fumători, pentru ca aceștia (cum a fost cazul fiului unui judecător din Timișoara, care a sărit chiar gardul școlii pentru… a fuma), să fumeze, cerând, pur și simplu, aberații, mai exact, călcarea în picioare a legilor!

Iată, pe scurt, la ce fel de cerințe s-a ajuns: ”Elevii peste 18 ani pot ieși în pauze pentru a fuma”. ”Absolut interzis”, spune dna Aura Danielescu, inspector general la ISJ Timiș, continuând: ”Legea nu ne dă voie să lăsăm elevii, în timpul programului în afara școlii! Excepție fac situațiile de urgență, când familia garantează nevoia de scoatere a elevului din școală sau o situație de criză!”. Altă ”cerință”: ”Se caută soluții pentru a fi aduse și montate automate cu apă și mâncare în școală”. ”Nu este legal”, spune dna profesor Olimpia Doina Cirimpei, directorul Liceului Pedagogic Carmen Silva, ”NU riscăm sănătatea copiilor, sunt niște părinți cu interese comerciale în școală, nu vom face concesii!”.

Doamna director Cirimpei este o persoană, conform declarațiilor multor părinți, cu o vechime de 20 de ani în școală, decentă, elegantă, serioasă, care se străduiește exemplar la respectarea legislației. Consiliul de Administrație, din care face parte și direcțiunea școlii, nu va putea accepta lista aberațiilor de tip anarhist, coordonate și de un elev care a ”vizitat” mult prea multe școli, care are probleme de atitudine în fața profesorilor și care deține și… o repetenție (că e la modă, poți să fii și mare șef în politică, dacă ai fost repetent, nu?)

Antonia Pup, ”vrednică de gură”, este… și vicepreședinta Interact Timișoara, adică un posibil viitor membru al Rotary? Nu cred! Cluburile Rotary din România, la inițiativa Clubului Rotary Timișoara, au făcut parte din campania împotriva fumatului și au fost parte din modificarea legislației referitoare la fumat, cu succes abia în 2016! Acum, un posibil rotarian (din pepiniera noastră) militează pentru descoperirea căilor de fraudare a legislației, de către minori! În ce țară trăim? Ce pericole demonice ne mai așteaptă? Am încercat să stau de vorbă cu Antonia Pup, dar nu cunoaște normele civilizate ale comunicării, i-am spus că cineva din aria Rotary trebuie să cunoască codul etic al unui civism de calitate, așa cum este el promovat de Rotary (în care sunt membru de mult vreme!)

Ce spune despre aceste tendințe domnul Cristian Jurji, Guvernator Rotary District 2241? ”Aflu doar acum despre acest incident, nu cunosc detalii ale cazului, dar dacă se dovedește că este adevărată tendința de nerespectare a legislației de către cineva cu aspirații rotariene, atunci el nu are profilul unui viitor rotarian”.

Timișoara, spațiul civilizației de tip european, Timișoara, casa libertății noastre, va putea ea, Doamne, ferește, să fie spațiul reinterpretării libertății de exprimare?

În numele libertății de exprimare, am putea ajunge la anarhie, fie ea și infantilă?

O temă asupra căreia, cu certitudine, vom reveni!

Comentarii

comentarii