Acasă Politica Lider PD-L Timişoara umileşte criza

Lider PD-L Timişoara umileşte criza

657
DISTRIBUIȚI

Maria Saracan ia banii statului, din toate direcţiile

Consilierul local Maria Saracan este, fără discuţie, unul dintre oamenii de bază ai PD-L Timiş. Dovada clară este că doamna Saracan a avut mai tot timpul funcţii de conducere şi a făcut parte din consiliile de administraţie de la regiile din subordinea Primăriei Timişoara. La un moment dat, Maria Saracan avea trei surse de venit şi, culmea, toate plătite din bani publici. În declaraţia de avere din anul 2009, Maria Saracan a bifat la rubrica venituri din salarii patru locuri de muncă: unul ca director executiv la RATT, de unde încasa anual peste 23.000 de lei, un alt post de director administrativ la Spitalul Judeţean Timişoara, de unde a încasat, în două luni, aproximativ 9.000 de lei, indemnizaţia de consilier local, în valoare de aproape 400 de lei. Pe lângă aceste trei joburi plătite de stat, Maria Saracan a mai câştigat încă 6.000 de lei din indemnizaţia ce le revine celor care fac parte din Consiliul de Administraţie de la Colterm.

Salariu baban, de peste 50.000 de lei pe an

Potrivit declaraţiei de avere din anul 2010, publicată pe pagina de web a Spitalului Judeţean Timişoara, Maria Saracan are un salariu anual de 55.000 de lei, ocupând funcţia de director administrativ. În luna martie a acestui an, postul doamnei Saracan a fost desfiinţat, printr-un ordin al ministrului Sănătăţii. Să nu credeţi că alesul local a rămas fără slujbă. Maria Saracan a fost numită interimar director financiar contabil la aceeaşi instituţie. Se vede treaba că reducerea posturilor din sistemul bugetar, anunţată de guvernul PDL, nu se aplică propriilor membri.

Maria Saracan a dat în judecată Spitalul Judeţean din Timişoara

 Considerând că i s-a făcut o nedreptate, Maria Saracan a atacat în instanţă decizia prin care a fost concediată de ministrul Sănătăţii din funcţia de director administrativ de la Spitalul Judeţean Timişoara. Însă, până în momentul de faţă, aceasta nu şi-a găsit dreptatea în justiţie. Culmea este că Maria Saracan a fost ajutată în justiţie chiar de avocatul spitalului, care a trimis o întâmpinare Tribunalului Timiş, prin care ţinea partea doamnei consilier local, în detrimentul spitalului, pe care ar fi trebuit să îl apere.

Contracte pe cumetrii…

Marius Moraru, soţul Mariei Saracan, este angajat ca director zonal la firma Karl Storz Endoscopia România şi are un salariu de peste 70.000 lei anual. Până aici, nimic ieşit din comun, însă în anul 2009 şi 2010, firma Karl Storz a avut şapte contracte cu Spitalul Judeţean Timişoara,  unde, în momentul de faţă, doamna Saracan este director financiar contabil. Ne întrebăm atunci: este moral ca această firmă unde lucrează Marius Morar, soţul Mariei Saracan, să aibă contracte cu spitalul judeţean? Contactat telefonic, directorul spitalului judeţean, Gheorghe Nodiţi, un alt membru de vază al PD-L, spune că Maria Saracan este o profesionistă şi spitalul are nevoie de ea. “În momentul de faţă, doamna Saracan este director financiar contabil, pentru că postul de director administrativ a fost restructurat. Pot să vă spun că această femeie este o profesionistă şi ajută foarte mult spitalul. Cât despre contractele firmei la care lucrează soţul dânsei, pot să vă spun că nu ştiu nimic, însă dacă respectiva firmă a avut cele mai mici preţuri, nu este nimic în neregulă. În ceea ce priveşte procesul pe care Maria Saracan îl are cu spitalul judeţean, pot să vă spun că avocatul nostru trebuie să apere atât interesele spitalului, cât şi pe cele ale angajatului”, spune Gheorghe Nodiţi.

Maria Saracan: "Nu este un conflict de interese"

Directorul financiar contabil de la Spitalul Judeţean Timişoara spune că nu s-a implicat niciodată în contractele pe care firma soţului ei le-a avut cu spitalul din Timişoara. “Aceste contracte constă în reparaţii, adică, atunci când îţi cumperi o maşină nouă de la o reprezentanţă, o repari tot acolo: Aşa se întâmplă şi în cazul firmei la care lucrează soţul meu. În ceea ce priveşte declaraţiile de avere, pot să vă spun că din momentul în care am ajuns în Consiliul Local Timişoara, am renunţat la funcţiile pe care le deţineam  la RATT şi COLTERM. În momentul de faţă, sunt angajată a spitalului judeţean, sunt consilier local şi mai primesc dividende de la o firmă. În ceea ce priveşte procesul pe care îl am cu spitalul în care activez, consider ca mi s-a făcut o nedreptate şi am atacat în instanţă decizia ministrului Sănătăţii”, spune Maria Saracan.

Comentarii

comentarii