Acas─â Eveniment Lista lui Robu a primit 315 voturi, a lui Supuran 165

Lista lui Robu a primit 315 voturi, a lui Supuran 165

626
DISTRIBUIȚI

S-au ales delega┼úii PNL Timi┼čoara la alegerile pentru conducerea jude┼úean─â
Joi sear─â, la filiala PNL din Timi┼čoara s-a aprobat lista de delega┼úi pentru alegerile la nivel jude┼úean din partid. A ie┼čit o list─â de 96 de delega┼úi pe Timi┼čoara. S-au prezentat cu liste de delega┼úi Nicolae Robu ┼či Sorin Supuran. Fiecare cu lista lui, de c├óte 96 de delega┼úi, ce a fost supus─â la vot. Lista lui Robu a avut sus┼úinere de 315 voturi, fa┼ú─â de 165, c├ót a avut lista lui Supuran.  Este vorba numai de lista la nivelul Timi┼čoarei. A ap─ârat ┼či un alt nume, care ┼či-a anun┼úat inten┼úia de a candida, astfel lista celor care inten┼úioneaz─â s─â candideze la pre┼čedin┼úia PNL Timi┼č ajung├ónd la patru, odat─â cu anun┼úarea inten┼úiei de a candida a lui Teodor Voicu.

500 de membri a votat delegaţii

“Adunarea general─â a organiza┼úiei PNL Timi┼čoara, la care au participat aproximativ 500 de membri, a votat delega┼úii ce vor participa, ├«n data de 21 martie, la alegerea pre┼čedintelui filialei jude┼úene a PNL ┼či a biroului permanent teritorial. Acest lucru se produce datorit─â faptului c─â, la ora actual─â, biroul ┼či pre┼čedintele ales ├«n februarie 2009 a fost dizolvat ┼či numit un birou interimar. ├Än cadrul adun─ârii de ieri au fost prezenta┼úi de c─âtre pre┼čedintele organiza┼úiei municipale Timi┼čoara, senatorul Nicolae Robu, cei patru candida┼úi cunoscu┼úi la ora actual─â pentru func┼úia de pre┼čedinte al filialei. De asemenea, pentru a eficientiza timpul alocat procedurilor de votare ┼či num─ârare s-a convenit ca fiecare candidat s─â poat─â prezenta o list─â complet─â (96 de nume) de electori, pentru adunarea din 21. Dintre cei patru candida┼úi, doar doi – Robu ┼či Supuran – au avut o astfel de list─â. ├Än urma exprim─ârii votului ┼či a num─âr─ârii buletinelor, 315 voturi au fost ├«nregistrate pentru «lista lui Robu», respectiv 165 pentru «lista lui Supuran». Atmosfera la alegeri a fost una destins─â, liberal─â, candida┼úii av├ónd posibilitatea s─â-┼či exprime succint motiva┼úiile care i-au determinat s─â-┼či anun┼úe inten┼úia de a candida, sus┼úin─âtorii de-o parte ┼či de alta ├«ntre┼úin├óndu-se cordial”, spune Viorel Coifan, vicepre┼čedinte PNL Timi┼č.

“Scorul de 65 %, contra 35 % nu mai las─â loc la ambiguit─â┼úi”
“Consider confruntarea de ieri, 10.03.2010, dintre mine ┼či cei cu care doresc s─â fac echip─â la conducerea filialei, pe de o parte, ┼či colegul Sorin Supuran ┼či sus┼úin─âtorii lui, pe de alt─â parte, ca pe un examen ce chiar era necesar, at├ót pentru mine, c├ót ┼či pentru ceilal┼úi. Ieri a fost ├«n PNL Timi┼čoara un moment al adev─ârului. S-a demonstrat, pe de o parte, c─â PNL Timi┼č este un partid viu,  un partid deschis, ├«n care oameni care au ceva ├«n spate din afara politicului se pot impune -chiar dac─â prin lupt─â- ┼či se pot impune rapid -evident: dac─â fac dovada ┼či a calit─â┼úilor politice necesare-, pentru c─â baza partidului este una s─ân─âtoas─â, mult mai s─ân─âtoas─â dec├ót "v├órfurile" autoproclamate ca atare ├«n ultimii ani. S-a demonstrat, pe de alt─â parte, c─â Robu ├«nseamn─â pentru liberalii timi┼čoreni mult mai mult dec├ót un europarlamentar, doi deputa┼úi, un vicepre┼čedinte de consiliu jude┼úean, cinci consilieri jude┼úeni ┼či doi consilieri municipali care s-au coalizat ├«mpotriva lui, la un loc. Scorul de 65 %, contra 35 % nu mai las─â loc la ambiguit─â┼úi. Doresc s─â mul┼úumesc liberalilor timi┼čoreni care mi-au fost, ieri, al─âturi pentru modul exemplar ├«n care au ├«n┼úeles s─â se implice ├«ntr-un moment crucial pentru PNL Timi┼č. ├Ämi pun mari speran┼úe ├«n studen┼úii liberali, ├«n membrii organiza┼úiei de tineret a PNL Timi┼č, pe care ├«i apreciez pentru poten┼úialul pe care-l reprezint─â ┼či ├«i chem s─â-mi fie aproape. De altfel, ├«n pofida presiunilor la care au fost supu┼či ┼či ieri, ei mi-au fost al─âturi ├«n num─âr considerabil. Vreau, ├«ns─â, s─â fie limpede un lucru: din perspectiva mea, lupta pentru pre┼čedin┼úia Filialei Timi┼č a PNL nu s-a ├«ncheiat, ei i se va pune punct abia ├«n 21.03.2010”, transmite senatorul Nicolae Robu, pre┼čedinte interimar PNL Timi┼č

“Ideea se pune dac─â am cu adev─ârat o sus┼úinere sau nu am ┼či s─â-mi evaluez corect ┼čansele”

 “Fiecare candidat a avut posibilitatea s─â fac─â propuneri p├ón─â la num─ârul maxim de delega┼úi. Ceilal┼úi contracandida┼úi nu au dorit s─â fac─â propuneri. Zilele astea, ├«mpreun─â cu echipa care m─â sus┼úine, voi face o analiz─â pe toate adun─ârile generale, urm├ónd ca s─âpt─âm├óna viitoare s─â iau o decizie ├«n ceea ce m─â prive┼čte. Abia acum putem fiecare dintre noi s─â ne evalu─âm sus┼úinerea. Am fost ├«ntr-o campanie p├ón─â acum. Acum avem to┼úi delega┼úii nominal ┼či am putea, ├«n 2-3-4 zile, s─â avem o evaluare a ceea ce ├«nseamn─â sus┼úinerea. Ideea se pune dac─â am cu adev─ârat o sus┼úinere sau nu am ┼či s─â-mi evaluez corect ┼čansele. Dac─â voi constata c─â sus┼úinerea mea este una foarte serioas─â, voi anun┼úa ┼či componen┼úa biroului. Deocamdat─â, nu am constituit acele 24 de nume”, spune Sorin Supuran.  “Eu nu sunt suspicios, eu am alte g├ónduri. ├Än 21 martie, pe la ora 10.30 – 11 le voi face publice aceste g├ónduri. Nu am considerat necesar s─â fac nici un fel de list─â. Nu suport listele. Deocamdat─â, toate sunt inten┼úii de candidatur─â”, a spus Dan Bara.

“├Än Timi┼čoara, g├óndirea liberal─â este la loc de cinste”
“A fost o prezen┼ú─â important─â, prin prisma celor care au venit ┼či a celor care sunt angrena┼úi ├«n activit─â┼úi ┼či au a doua zi serviciu. Au putut s─â-┼či rup─â patru ore din activitatea lor ┼či s─â fie la un eveniment foarte important. Am reu┼čit s─â avem 96 de delega┼úi, care vor participa ├«n 21 martie la delega┼úia permanent─â, cu un proiect pe termen lung, ├«n care s─â fie vector de imagine domnul Robu. De imagine ┼či lider pentru proiectele importante ale noastre. Noi discut─âm probleme la nivel jude┼úean, ├«ntr-un context na┼úional. Cea mai important─â persoan─â este Robu, av├ónd ┼či intrare ├«n Biroul Politic Central. A fost trecerea de la o g├óndire pe termen scurt la o g├óndire pe termen lung, trecerea de la g├óndirea care pe care la o g├óndire pe termen lung, pentru o filial─â puternic─â PNL Timi┼č, pentru c─â ├«n Timi┼čoara g├óndirea liberal─â este la loc de cinste”, spune Radu Dimeca, vicepre┼čedinte al Biroului Politic Municipal, Colegiul 2.

Comentarii

comentarii