Acasă Economic Locuinţele ANL se vor vinde cu preţuri începând de la 19.140 de...

Locuinţele ANL se vor vinde cu preţuri începând de la 19.140 de euro

473
DISTRIBUIȚI

bloc anl timisoaraMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului va promova în şedinţa de Guvern de miercuri, 17 februarie, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, prin care se urmăreşte reducerea de la 3 ani la 1 an a termenului după care chiriaşii pot opta pentru cumpărarea locuinţei, eliminarea condiţionării din legea ANL conform căreia chiriaşii nu pot avea un venit pe membru de familie mai mare decât dublul salariului mediu brut şi stabilirea unui preţ de vânzare accesibil a locuinţelor ANL, la valoarea de înlocuire diminuată cu amortizarea.
Valoarea de înlocuire reprezintă valoarea cu care se poate realiza un apartament la preţul zilei, la aceeaşi suprafaţă construită şi acelaşi grad de finisaje şi performanţe tehnice. În urma calculelor făcute, rezultă următoarele valori de înlocuire: apartament cu 1 camera – 19.140 de euro, apartament cu 2 camere – 26.950 de euro şi apartament cu 3 camere – 36.014 de euro.
În ceea ce priveşte noul program anunţat, “Renaşterea Satului Românesc – 10 case pentru specialişti”, destinat specialiştilor, angajaţi în sistemul public din mediul rural, locuinţele vor fi închiriate acestora doar pe durata contractului de muncă şi nu se vor putea vinde. Proiecţiile Ministerului au pornit de la cifra estimată de 10 case în fiecare comună, ceea ce conduce la un număr de 25.000 de case în următorii 3 ani. Cifra va varia în funcţie de solicitările administraţiilor publice locale, putând urca până la maxim 15.

Comentarii

comentarii