Acasă Administraţie Lucrările de reabilitare energetică a Liceului Carmen Syva au ajuns la jumătate

Lucrările de reabilitare energetică a Liceului Carmen Syva au ajuns la jumătate

DISTRIBUIȚI

Constructorul care se ocupă de proiectul de reabilitare a Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva” a lucrat la sistemul de hidroizolație și la cel de colectare a apelor pluviale de pe acoperiș, s-au întlocuit țiglele sparte, a fost termoizolat podul și consolidat acoperișul. Lucrarea se află în acest moment la jumătate din total.

Reabilitarea clădirii istorice va aduce beneficii semnificative elevilor și profesorilor, oferind un spațiu de învățare modern și eficient din punct de vedere energetic.

Până în prezent, a fost refăcut sistemul de hidroizolație și de colectare a apelor pluviale de pe acoperiș, inclusiv înlocuirea țiglei, termoizolarea podului și consolidarea acoperișului. Fațadele au fost zugrăvite, iar cărămida aparentă a fost curățată cu jet de apă, lucrările fiind aici finalizate în proporție de 80%.

În prezent, se lucrează la reabilitarea completă a fațadei principale, urmând a fi efectuate și lucrările de termohidroizolare a acoperișului sălii de sport, de înlocuire a tâmplăriei și a țiglelor fisurate sau sparte.

Valoarea totală a proiectului este de 8.230.701de lei, TVA inclus. Proiectul de reabilitare termică a fațadelor și a acoperișului va genera economii operaționale considerabile, de aproximativ 390.000 lei anual.

Comentarii

comentarii