Acasă Actualitate Lucrările la autostrada Timişoara – Arad sunt întârziate

Lucrările la autostrada Timişoara – Arad sunt întârziate

500
DISTRIBUIȚI

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, la Timişoara

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a venit la Timişoara pentru a vedea care este situaţia la autostrada Timişoara-Arad şi pasajul care uneşte centura de drumul Timişoara-Lugoj. După ce a văzut cum stă treaba la autostradă Berceanu a plecat spre Arad.

Preţuri mici…

„Sunt anumite lucruri pe care le urmăresc – ambele porţiuni de autostradă sunt întârziate. E o practică mai veche care trebuie la un moment dat să înceapă să se desfiinţeze. La licitaţii se oferă preţuri foarte mici pentru ca să se organizeze licitaţia, noi organizăm licitaţii la care contează numai preţul, am încercat să introducem şi alte condiţii dar nu prea se poate. Vin tot felul de firme care în România au 3 sau 13 persoane dar se prezintă cu zestrea de acolo, de la 2.000 – 3.000 de kilometri”, a spus Radu Berceanu la sosirea pe aeroportul din Timişoara.

„Subcontractează tot, 95 la sută”

Berceanu a spus că s-a încercat a se merge pe ideea ca o dată preluată o lucrare constructorul să facă măcar jumătate din ea, fără să subcontracteze acea parte. Lucruri care, spune ministrul, nu a fost acceptat de forurile europene. „Ei subcontractează tot, 95 la sută. Lucrează de fapt firmele româneşti în condiţii pe care le stabileşte antreprenorul, din acest motiv lucrările merg greu. Datorită faptului că oferă preţuri foarte mici, de cele mai multe ori neverosimile, după ce câştigă încep să tragă de timp până când beneficiarul este strâns de gât de opinia publică şi într-o astfel de situaţie să vină să spună hai să vă mărim preţul acolo, să acceptăm un lucru dincolo utilizându-se tot felul de explicaţii”, a declarat Berceanu.

Soluţii pentru descărcările arheologice…

Reprezentantul firmei spaniole care lucrează la autostrada Timişoara-Arad a precizat că au făcut săpături şi se fac şi săpături manuale în zonă pentru că s-au găsit morminte, vestigii arheologice. Sunt nu mai puţin de 14 situri în zona autostrăzii ce merge de la Timişoara la Arad. Există şi un termen de finalizare la aceste situri, septembrie-octombrie. Berceanu a spus că trebuie găsite metode pentru ca să nu fie motive pentru a trage de timp cu descoperirile arheologice, dacă acestea nu sunt unele importante. „Eu am să mai port o discuţie cu Ministerul Culturii să încercăm să găsim o soluţie care pentru cei care fac descărcarea arheologică să nu fie o metodă pentru a câştiga mai mulţi bani dacă stau mai mulţi ani să dea cu măturica. Ar trebui să găsim o metodă prin care să-i plătim la metru pătrat de suprafaţă”, a spus ministrul Transporturilor Radu Berceanu la şantierul autostrăzii Timişoara-Arad.

Comentarii

comentarii