Acasă Actualitate Ludovic Orban, după ce DSP Arad a anunţat că vrea să permită...

Ludovic Orban, după ce DSP Arad a anunţat că vrea să permită accesul a 500 de suporteri la meciurile UTA-ei: ” Riscul e foarte mare”

1005
DISTRIBUIȚI

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a reacţionat după declarația făcută de directorul DSP Arad, Horea Timiș, privind posibilitatea ca la meciurile echipei UTA să fie permis accesul unui număr limitat de spectatori, respectiv 500 de suporteri.

Ludovic Orban este de părere că declarația lui Horea Timiș a fost influențată de entuziasmul promovării celor de la UTA Arad în Liga 1, după 12 ani de absență din primul eșalon.

„Cred că declarația directorului DSP a fost influențată de entuziasmul promovării echipei UTA. Este un punct de vedere exprimat de un director de DSP. O decizie în acest sens se ia după evaluările de risc epidemiologic și după posibilitatea efectivă de a reuși respectarea măsurilor de protecție sanitară”

Pericolul mare la meciurile cu public, primii care vin la stadion sunt cei din galerii. Sunt foarte greu de controlat. Galeriile trăiesc unii lângă alții. Ca să nu mai spun că mai şi cântă, scandează, n-o să stea cu măști pe figură. E foarte greu să asiguri respectarea regulilor în galerii. Riscul e foarte mare”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Întrebat dacă acest lucru s-ar putea realiza încă de la următorul meci, când UTA va primi vizita celor de la FC Voluntari, vineri, de la ora 21:00, directorul DSP Arad a răspuns:

“Da, 500 de persoane. După cum am spus, noi suntem de acord cu aceste evenimente și chiar le susținem.

Chiar dacă legislația de la București este foarte restrictivă, dacă noi respectăm toate aceste măsuri, și Aradul este unul dintre cele mai civilizate județe din România, trebuie să merge înainte, să avem manifestări sportive și culturale. Dacă respectăm regulile, nu trebuie să avem probleme”, a spus Horea Timiș, la TV Arad.

Comentarii

comentarii