Acasă Actualitate Luni, alte peste 200.000 de doze de vaccin anti-coronavirus PfizerBioNTech ajung în...

Luni, alte peste 200.000 de doze de vaccin anti-coronavirus PfizerBioNTech ajung în România. Centrul de depozitare din Timișoara primește 25.740

263
DISTRIBUIȚI

Luni, 8 martie, în România sosește o nouă tranșă de 224.640 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Pfizer BioNTech. Vaccinurile ajung în țară pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. De aici, vor fi distribuite către centrele regionale de depozitare. Cele din Cluj și Iași primesc câte 29.250, cel din Brașov primește 26.910, cele din Constanța și Timișoara primesc câte 25.740, iar cel din Craiova primește 24.570. La Centrul Național de Stocare București rămân 63.180.

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) transmit:

„Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă(…)

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației”.

Comentarii

comentarii