Acasă Actualitate Mai multe restricții în Giulvăz, Pietroasa, Nădaș și Secaș. Mai puține la...

Mai multe restricții în Giulvăz, Pietroasa, Nădaș și Secaș. Mai puține la Banloc și Ghizela

170
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 7 aprilie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, a aprobat noile liste cu scenariile de restricții pe localități. Se vor impune mai multe restricții în Giulvăz, unde rata de infectare pe 14 zile a depășit 7,5 cazuri la mia de locuitori, Pietroasa, Nădaș și Secaș, unde rata se află acum între 1,5 și 3. Mai puține restricții vor fi la Banloc și Ghizela, unde ratele de infectare au revenit sub 7,5, dar au rămas mai mari de 4.

Reamintim, în toate localitățile cu rate sub 4, magazinele se închid la ora 21.00, iar deplasările se fac doar cu declarație după ora 22.00, la fel și în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în localitățile cu rate între 4 și 7,5.

La rate între 1,5 și 3 unitățile administrativ teritoriale sunt în „scenariu galben”, iar când acestea depășesc pragul de 3 se impune „scenariul roșu”. „Pe galben”, este limitat la 30% accesul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, agențiilor de jocuri de noroc și instituțiilor de spectacole, în timp ce „pe roșu”, accesul în incinta acestora este interzis.

Suplimentar, la rate de peste 4, unitățile economice se închid la ora 18.00, iar circulația se restricționează după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata trece și de 7,5, măsurile se aplică și în restul săptămânii. Dacă rata într-o localitate a trecut de 4 sau de 7,5, restricțiile impuse se modifică doar când aceasta revine sub 3,5 sau, respectiv, 7, și când trec două săptămâni de la impunerea scenariului mai restrictiv.

Comentarii

comentarii