Acasă Actualitate Mara Text – zeci de elevi au participat la un inedit proiect...

Mara Text – zeci de elevi au participat la un inedit proiect cultural în parcul Scudier din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Joi, 19 mai, 2022, în parcul Scudier din Timișoara, zeci de elevi de la liceele din Timișoara au participat la un inedit proiect cultural, organizat de Consiliul Județean Timiș și Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”.

Astfel, a fost redeschis sezonul lecturilor publice – prin MaraText, maraton de scriere recreativă, ajuns la cea de a treia ediție.

Tudor Crețu, directorul BJT, a explicat că este vorba de un experiment organizat după modelul simultanelor de șah: un scriitor trece pe la mai multe mese, ajutând grupurile de participanți la redactarea unui text cu temă la dată.

La final, textele au fost citite și analizate.

Alături de LitVest, ConCentrica (cea mai mare lectură publică din România), Pătura care citește (picnic urban de lectură), Lecturi aprinse (lecturi în surse inedite de lumină), Fila (lecturi actuale din presa altei vremi), MaraText (re)afirmă un fenomen marca B.J.T. – lecturile publice neconvenționale care, în 2023, vor reprezenta cea mai importantă componentă literară a proiectului Timișoara, Capitală Europeană a Culturii.

Licee partenere la MaratText: Colegiului Economic „Francesco Saverio Nitti”; Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”; Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”; Liceul Teoretic „William Shakespeare”; Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon”; Liceul Teoretic „Grigore Moisil”; Liceul de Arte Plastice Timișoara; Colegiul Național „Ana Aslan”; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară; Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”; Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”; Liceul Teoretic „William Shakespeare”; Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon”; Liceul Teoretic „Grigore Moisil”; Liceul de Arte Plastice Timișoara; Colegiul Național „Ana Aslan”; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară; Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”.

Comentarii

comentarii