Acasă Actualitate Margareta Szego din Arad a câștigat locul 3 la nivel mondial, în...

Margareta Szego din Arad a câștigat locul 3 la nivel mondial, în hackatonul DigiEduHack organizat de Comisia Europeană

325
DISTRIBUIȚI

Margareta Szego din Arad a câștigat locul 3 la nivel mondial, în hackatonul DigiEduHack organizat de Comisia Europeană. Szego a fost singură din România pe podium, într-un eveniment de decernare de nivel înalt.

La eveniment au participat Maryia Gabriel, comisar european, Tiago Brando Rodriguez, ministrul educației din Portugalia, și Simona Kustec, ministrul educației din Slovenia. Cel care a facilitat evenimentul a fost Georgi Dimitrov, șeful departamentului de educației digitală din Comisia Europeană.

”Hackatonul pe care l-am câștigat a fost organizat în 55 de instituții, fie ele firme IT sau de robotică, fie ONG-uri, universități, etc.
Dintre acestea 14 au fost în țări non-europene, precum Canada, Israel, Peru, Nigeria  sau Sri Lanka. A fost un concurs pe întreg mapamondul, la care au participat inovatori din toate domeniile.

Echipa mea a luat locul 3 și este formată din Luciano Zickler (Peru) Felix Reimann (din Germania) și eu”, a explicat Margareta Szego.

Un hackaton este un concurs în care echipele trebuie să rezolve o problemă. De dată această, problemele au fost din sfera socială iar soluțiile, tehnologice.

”Spre exemplu echipa mea dorește să implementeze programe de inteligență artificială pentru a rezolva diverse probleme de calificare profesională și construirea de echipe pentru anumite proiecte în organizațiile mai mari sau mai complexe”, a mai spus Szego.

Comentarii

comentarii