Acasă Actualitate Marian, primul pacient din România care s-a vaccinat la miezul nopții

Marian, primul pacient din România care s-a vaccinat la miezul nopții

213
DISTRIBUIȚI

Maratonul vaccinării va fi organizat la Timișoara în perioada 23 aprilie-25 aprilie. Miza este mai importantă decât orice medalie, 10.000 de oameni vaccinați.

Avem așadar primii români vaccinaţi noaptea. Marian Şeitan a primit serul de la Pfizer, exact la miezul nopţii. A venit la singurul centru non-stop, alături de soţie. Amândoi au reuşit să se programeze în urmă cu trei zile. Până acum, ba nu le-a permis programul, ba nu găseau locuri libere.

Când au intrat în platformă, nici nu ştiau că se pot vaccina şi noaptea. Au verificat locurile libere şi au găsit la ora 24:00.

Centrul de vaccinare non-stop s-a deschis în urmă cu o lună, însă până acum platforma nu a permis programările pe timp de noapte.

„În această perioadă însă, nu a scăzut numărul de programări, în cadrul acestui centru, ci pur şi simplu am condensat persoanele care ar fi trebuit să fie vaccinate într-o perioadă de 24 de ore, în perioadă de 12 ore”, a afirmat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Chiar şi aşa, medicii spun că nu au făcut rabat. Au muncit de două ori mai mult şi au reuşit să vaccineze cam 500 de persoane pe zi.

„Până acum a fost o muncă asiduă. Ne-am străduit să facem faţă tuturor. Am suplimentat personalul. Şi am accelerat puţin ritmul, încercând să ne păstrăm standardele de calitate”, a spus Simona Tămăşan, coordinatorul centrului de vaccinare non-stop.

Vor fi trei zile de vaccinare, fără întrerupere, cu 30 de fluxuri și la finalul căreia 10.000 de oameni ar putea fi vaccinați. Este o acțiune de voluntariat fără precedent, anunță organizatorii.

„Medici, asistenți, studenți din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara își unesc forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România.

Pentru participare ai nevoie de o simplă programare: programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Comentarii

comentarii