Acasă Actualitate Marșul Plăcintelor 2021 cu rețete tradiționale – la câțiva kilometri de Timișoara

Marșul Plăcintelor 2021 cu rețete tradiționale – la câțiva kilometri de Timișoara

310
DISTRIBUIȚI

Relaxarea impusă de autorități și scăderea spectaculoasă a ratei infecțiilor cu COVID19 i-a scos din case pe timișeni și i-a reunit în micuțul sat Covaci, aflat la 7 km de Timișoara, în acest sfârșit de săptămână.

Aici are loc un inedit eveniment culinar intitulat Marșul Plăcintelor, aflat la ediția a II.

Respectând regulilor de protecție anti-COVID, timișenii s-au adunat cu mic cu mare să se delecteze cu cele mai delicioase plăcinte preparate după rețete tradiționale românești.

Florin Macavei, organizatorul manifestării, a explicat că de prepararea plăcintelor se ocupă două respectabile doamne din sat respectând rețete moștenite de la părinții și bunicii lor.

”Aceste plăcinte se găsesc numai aici la noi și nu sunt făcute de chefi, după rețete luate de pe google. Doamnele bucătărese au rețetele de pe vremea bunicilor și străbunicilor lor. E ceva tradițional. Nimeni nu le-a impus rețetele și nici nu le-a luat de pe facebook. Avem o ofertă de patru produse: poale în brâu cu brânză dulce, plăcinte ardelenești făcute pe plită și umplute cu varză, dar și cu brânză sărată și cu cartofi. Varza este murată scoasă din butoi și pusă de noi aici la pensiune încă din toamna anului trecut”, a spus Macavei.

După evenimentul culinar în acest format, va urma Parada clătitelor, în weekendul următor. Apoi, la sfârșitul lunii mai, va avea loc ediția a XIX a Festivalului papanașilor, apoi, activitățile se vor concentra pe ștrand.

 

Comentarii

comentarii