Acasă Actualitate Mașina viceprimarului Timișoarei a fost vandalizată

Mașina viceprimarului Timișoarei a fost vandalizată

DISTRIBUIȚI

Ura, învrăjbirea și violența stăpânesc lumea politică din Timișoara. De la atacuri pe rețelele de socializare s-a trecut deja la nivelul următor: intimidare fizică. Mașina viceprimarului liberal Cosmin Tabără a fost vandalizată noaptea trecută. Tabără crede că actul are legătură cu lupta politică, și că Timișoara a fost transformată ”într-o Americă de Sud”. Vandalizarea s-a produs la doar câteva zile după ce liberalul a anunțat că se înscrie în competiția internă a PNL pentru alegerea viitorului candidat al partidului la funcția de primar al Timișoarei.

”Mă gândesc uneori cât de jos a fost dusă politica în Timișoara, până unde poate coborî nivelul promovat în ultimii ani în orașul nostru.

Ce mi s-a întâmplat mie i se poate întâmpla oricui, pentru că asta a fost livrat de către marii oameni politici: ura, învrăjbirea, violența verbală și fizică, orice pentru a dobândi puterea, pentru a fi cât mai aproape de ciolan. Și asta nu prin muncă sau valoare, ci prin slujirea fără noimă a celui care poate asigura accesul facil într-o funcție publică. Apoi putem vorbi despre iubirea orașului, despre promovarea valorilor sau a meritocrației.

Avem în ultimii ani mașini incendiate, ziarist “programat” să fie ucis și ziariști bătuți, ziariste făcute “prostituate”, jigniri și amenințări, totul pentru a obține sau menține puterea. Invocarea DNA din toate părțile doar pentru a-ți demola adversarul politic și nu un mod constructiv de a te promova pe tine.

Da, mi-ați vandalizat mașina, în speranța că poate voi renunța la a milita pentru corectitudine, pentru examene corecte, pentru o competiție onestă. Cine a făcut asta? O victimă a ceea ce i s-a livrat în ultimii ani în Timișoara. Pentru că cine a făcut-o e o victimă. Urmează probabil incendierea mașinii daca nu voi abdica de la principii, dar nu o voi face! Probabil că se va încerca pe orice cale intimidarea mea, dar vă anunț că nu renunț, voi rămâne același om care va căuta dreptatea oriunde voi fi.

Din păcate, prin modul vostru de a face politică ați transformat sau vreți să transformați Timișoara într-o Americă de Sud, dar nu veți reuși, pentru că Timișoara nu sunteți voi, Timișoara este reprezentată de intelectuali, de 4 universități cu recunoaștere internațională, de medici de renume, de oameni de artă și de cultură recunoscuți în afara granițelor tari, de o clasă de mijloc echilibrată, de școli care an de an șlefuiesc tinere talente.

Da, trecem prin momente penibile uneori, dar vine vremea când toate acestea vor trece și ne vom reașeza pe un făgaș normal. Până atunci, voi aștepta răspunsul politiei la plângerea mea, puțin probabil să aflu făptuitorul, dar voi lăsa organele de cercetare să-și facă treaba, cu încrederea în munca lor.

Până atunci, voi duce mașina la service și voi continua să fiu același om care va ierta prostia din jurul său…”, spune Cosmin Tabără.

 

Comentarii

comentarii