Acasă Actualitate Maternitatea Bega, desemnată spital COVID. Dr. Marius Craina, șeful Maternității Bega: „Este...

Maternitatea Bega, desemnată spital COVID. Dr. Marius Craina, șeful Maternității Bega: „Este o iresponsabilitate uriașă”

12917
DISTRIBUIȚI

Clinica Bega din Timișoara a fost desemnată de Ministerul Sănătății să îngrijească și pacientele infectate cu COVID-19. Spitalul nu are însă circuite separate, iar personalul încearcă să protejeze pe cât se poate pacientele care nu sunt infectate cu coronavirus. „Este o iresponsabilitate uriașă”, spune managerul maternității, dr. Marius Craina.

Clădirea în care își desfășoară activitatea maternitatea nu permite fluxuri separate de pacienți. Spațiul este și așa înghesuit, iar medicii fac eforturi pentru a îngriji pacientele și a nu răspândi virusul.

„Este o iresponsabilitate uriașă asumarea unui ordin prin care desemnezi o unitate medicală așa cum este unitatea noastră, care nu dispune de circuite, nu dispune de resursă umană care să asigure separarea pacienților COVID de pacienții non-COVID, practic este o condamnare la contaminare a tuturor pacientelor care se vor interna în spital”, spune dr. Marius Craina, șeful Maternității Bega.

Comentarii

comentarii