Acasă Economic Metropolitan Life și Junior Achievement lansează etapa a doua a programului educațional...

Metropolitan Life și Junior Achievement lansează etapa a doua a programului educațional „Ne jucăm, învățăm, creștem sănătos”

DISTRIBUIȚI

Metropolitan Life program educational

Peste 1.000 de elevi vor participa în această toamnă la programul educațional „Ne jucăm, învățăm, creștem sănătos”. Aflat la al doilea semestru de implementare, programul dezvoltat de organizația Junior Achievement România cu sprijinul Metropolitan Life se derulează în 26 școli din București, Brașov, Constanța, Timișoara, Iași și Ploiești.

”Am ales să continuăm să susținem acest program pentru că educația și sănătatea copiilor sunt responsabilități primare ale noastre, ca părinți, la îndeplinirea cărora școala își aduce o contribuție importantă pe termen lung. Până acum peste 500 de elevi au beneficiat de activitățile desfășurate la clasă pe teme de dezvoltare personală și cultivare a unor obiceiuri sănătoase de la o vârstă fragedă. În etapa extinsă a programului, vom dubla numărul de elevi astfel că, până la sfârșitul anului, 1.500 de elevi de clasa 0, 1 și a 2-a se vor dezvolta prin experiențele unice trăite alături de Snoopy și prietenii lui,” afirmă Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.
Prin activități educaționale practice și cu ajutorul învățătorului și al consultanților voluntari Metropolitan Life, elevii vor învăța să își identifice trăsăturile individuale, își vor exprima propriile idei în grup, vor identifica obiceiurile care îi ajută să rămână sănătoși, vor fi încurajați să exploreze lumea profesională într-un mod creativ și vor identifica meserii legate de activitățile lor preferate. Toate activitățile se derulează la clasă cu implicarea activă a învățătorului si a voluntarilor Metropolitan Life, cu suport de curs oferit gratuit: jurnalul Junior de activități la clasă pentru elevi de clasele 0, 1 și a 2-a; jurnalul Junior – ghidul învățătorului pentru clasele 0, 1 și a 2-a; cartea „Prieteni minunați” tradusă și editată pentru prima dată în limba română, oferită fiecărui elev pentru lectură acasă sau la clasă cu învățătorul; caietul de activități cu benzi desenate cu Snoopy – oferit fiecărui elev pentru rezolvare acasă. Programul „Ne jucăm, învățăm, creștem sănătos” reprezintă componenta de CSR a asigurării de sănătate pentru copii Dr. KID, lansată de Metropolitan Life la începutul acestui an.

MetLife Foundation Award pentru Junior Achievement Romania

Dezvoltarea cu succes a programului local de responsabilitate corporativă ”Ne jucăm, învățăm, creștem sănătos” se bazează pe o tradiție de 36 de ani de colaborare constantă dintre Junior Achievement și MetLife, grupul din care Metropolitan Life face parte la nivel global. Compania premiază anual, la nivel internațional, excelența și inovarea în educație și antreprenoriat. În 2014, pentru a 5-a oară, organizația Junior Achievement România a câștigat distincția MetLife Foundation Award. Premiul constă într-un grant de 25.000 USD și a fost acordat pentru proiectul “Junior Achievement România Testing Center”, derulat de organizația Junior Achievement în anul școlar 2013-2014. Anual, opt organizații Junior Achievement din întreaga lume sunt desemnate câștigătoare de MetLife Foundation pentru programele ce dezvoltă spiritul inovator și antreprenorial, iar organizația locală din România a fost desemnată câștigătoare la nivel de Europa.
Din Timișoara școlile participante în programul ”Ne jucăm, învățăm, creștem sănătos” din acest an școlar sunt Colegiul Național Bănățean și Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida.

Comentarii

comentarii