Acasă Eveniment Mii de români sunt blocaţi, din nou, la graniţa dintre Austria și...

Mii de români sunt blocaţi, din nou, la graniţa dintre Austria și Ungaria – Video

2219
DISTRIBUIȚI

Mii de români sunt din nou blocați la granița dintre Austria și Ungaria. Vameșii maghiari păzesc autostrada, românii nu sunt lăsați nici să se întoarcă în țările de unde vin.

Alte mii de români stau în cozi de zeci de km la granița dintre Ungaria și Austria, după ce maghiarii au închis din nou vămile, miercuri de dimineață la ora 6.00. Martorii povestesc că sunt zeci de mii de oameni blocați fără apă, fără mâncare și fără posibilitatea de a se mișca în vreo direcție.

Un șofer de TIR a postat pe Facebook o imagine în care arăta că sunt cozi de 27 de km dinspre Austria spre vama maghiară.

Imagini live sunt din nou difuzate pe Facebook și situația pare că a devenit dramatică, oamenii spunând că stau în coloană cu copii, cu bătrâni, de peste 24 de ore, fără mâncare, fără apă, fără nimic.

Acum la Granita dintre Austria si Ungaria, granicerii unguri au blocat din nou granita dupa ce au lasat-o deschisa de aseara de la 22.00 pana azi dimineata la 06.00! E o coada care a depasit din nou 10 km si se aduna in continuare masini. Practic, intrarea din Austria – Nickelsdorf pe la Hegyeshalom – Ungaria, A1/M1 este inchisa. Desii partea romana a acceptat conditiile impuse de partea maghiara, nicio masina sa nu opreasca pe teritoriul Ungariei si trecerea sa se faca in 4 h de la o granita la alta, convoiul de masini insotit de Rendorsegi unguri, pur si simplu Viktor Orban si Szilarto fac ceva pe regulileUE se poarta ca niste sefi de trib in mijlocul Europei. Sigur, la intrarea in Romania trebuie ca toti cei aflati in convoi sa se supuna noilor reguli impuse de Statul Roman, cei care vin din zonele rosii sa intre pentru doua saptamani in carantina, iar cei care vin din zone fara risc sporit de contaminare sa intre in autoizolare la domiciliu. Pe teritoriul Romaniei se vor alcatui convoaie judetene insotite de Politia Nationala si Jandarmerie pana in judetul de rezidenta.

Publicată de Rares Bogdan pe Miercuri, 18 martie 2020

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii