Acasă Actualitate Miliardarul Armaş rămâne fără posesiuni, pe 14 mai

Miliardarul Armaş rămâne fără posesiuni, pe 14 mai

380
DISTRIBUIȚI

Hotelurile Roman şi Afrodita – scoase la vânzare de Fisc, chiar pe 14 mai, iar Hotelul Diana este evaluat și el, tot pentru licitație.
Două dintre cele mai renumite hoteluri ale miliardarului Iosif Armaș sunt scoase la licitație, de către Direcția Generală a Finanțelor Publice Caraș-Severin, pentru datoriile uriaşe pe care societatea Hercules le are către stat. Arieratele acumulate de SC Hercules SA sunt, potrivit celor de la fisc, de nouă milioane de lei. Pentru recuperarea lor s-au făcut primii paşi de executare silită, DGFP având în vizor vânzarea la licitaţie a hotelurilor Roman, Afrodita şi Diana.

Primele două au fost evaluate la 11,5 milioane de lei, respectiv la opt milioane de lei, hotelul Diana fiind în plin proces de evaluare, pentru primele două fiind programată o licitaţie în 14 mai. „Este trist că s-a ajuns aici, dar abia acum există şansa să vină primii investitori serioşi la Herculane. Ar trebui ca toţi marii datornici la stat să fie executaţi aşa”, spune Nicuşor Vasilescu, primarul staţiunii. Potrivit acestuia, Iosif Armaş are datorii uriaşe şi a gajat tot centrul istoric şi toate hotelurile unor diverşi interlopi ori firme, la care are datorii. „Nici nu este de mirare unde s-a ajuns, pentru că Armaş a fost un simplu portar la Hotelul Dacia, este de înţeles de ce nu a reuşit nimic” spune şi Ilie Cristescu, primul doctor în turism din Herculane.

Hotelul Roman este unul dintre cele mai importante obiective din staţiune, fiind construit peste băile romane, aşa cum s-au păstrat din antichitate, fiind obiective de interes naţional şi de patrimoniu. Conducerea Fiscului spune că numai vânzarea hotelului Roman ar fi suficientă pentru acoperirea datoriilor. Dacă la prima licitaţie nu se va prezenta nimeni, preţul pentru cea de-a doua licitaţie va scădea cu 25 de procente.

Comentarii

comentarii