Acasă Administraţie Minunea din Consiliul Local Timişoara

Minunea din Consiliul Local Timişoara

863
DISTRIBUIȚI

Bunăvestire în şedinţa de consiliu local de luni, care a decurs şnur, cu voturi fără probleme din partea tuturor şi mai ales, fără scandal. Primarul Nicolae Robu şi liderul grupului PSD din CLT, Daniel Idolu, nu s-au mai certat, edilul a acceptat observaţiile social-democratului, iar Idolu a acceptat explicaţiile primarului.

Şedinţa a început cu motivarea neprezentării social-democraţilor la plenul planificat vineri pentru aceeaşi ordine de zi, susţinând că nu a fost un boicot, ci un protest pentru prea desele convocări deîndată.

Nicolae Robu a remarcat că a fost “un protest manifestat prin boicot” şi a explicat din nou, pe larg, este o perioadă în care “trebuie să ne întâlnim mai des pentru a maximiza proiectele pe fonduri europene şi sumele ce se pot atrage. Noi avem acoperită de departe suma. Mai mult chiar, sunt acuzat că am luat banii de la alţii; de fapt, Timişoara a dat bani pentru alţii. Apreciez că vineri nu a fost un boicot, dar azi sunteţi prezenţi; nu vreau război împotriva Timişoarei. Când am nemulţumiri o spun deschis, iar când e cazul, ştiu şi să mulţumesc, aşa cum o fac azi”.

Daniel Idolu a intervenit şi a explicat că dacă s-ar lucra sistematic programat, predictibil, nu ar fi astfel de probleme, pentru că e vorba despre munca tuturor consilierilor. “De regulă, vin subiecte care nu sunt trecute pe ordinea de zi”, a spus Idolu.

Primarul a afirmat că de data aceasta nu puteau fi mai din timp proiectele anunţate, întrucât pentru acest exerciţiu bugetar european se cer, pentru prima dată, nişte înscrisuri în cartea funciară care nu au fost făcute în istorie niciodată şi că aceeaşi situaţie se regăseşte peste tot în ţară.

“Este la fel peste tot, nu doar la noi, puteţi să vă interesaţi. Sunt de acord cu dumneavoastră, sunt şi proiecte care au fost aduse în ultimul timp, deşi se puteau aduce mai devreme. Eu v-am anunţat că în această lună ne vom întâlni mai des, pentru că se lucrează cu hei-rupul şi trebuie să ne întâlnim mai des. Mă raliez nemulţumirii că sunt şi şedinţe cu proiecte aduse în ultimul timp. Vă mulţumesc pentru atitudinea constructivă de astăzi”, a conchis Nicolae Robu.

În şedinţa de luni au fost supuse la vot trei proiecte de hotărâre pentru înscrierea în cartea funciară a unor suprafeţe din străzi ale Timişoarei, care nu au fost niciodată întabulate, dar pentru că părţi/suprafeţe din acele tronsoane de străzi fac parte din proiecte europene, este necesar acest lucru.

Toate cele trei proiecte au trecut cu votul tuturor aleşilor locali.

 

Comentarii

comentarii