Acasă Actualitate Mirela Toc, inamicul nr. 1 din Primăria Timișoara, citată în fața comisiei...

Mirela Toc, inamicul nr. 1 din Primăria Timișoara, citată în fața comisiei de disciplină

DISTRIBUIȚI

Mirela Toc, inamicul nr. 1 din Primăria Timișoara, în accepțiunea primarului Nicolae Robu, a fost citată să se prezinte, luni, 10 februarie, la ora 11, în sala de ședințe a primăriei, pentru a fi audiată de membrii comisiei de disciplină.

Funcționar public în cadrul Biroului Salubrizare, Mirela este vizată de două sesizări, depuse în 11.12.2019 și 17.01.2020, depuse de aceeași persoană, în care i se aduc acuzații de natură profesională.

Unul dintre motivul cercetării disciplinare se referă la neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, funcționarul refuzând explicit să participe la campania inițiată de primar pentru identificarea rampelor clandestine de gunoi de pe străzile orașului. Refuzul a fost argumentat prin faptul că implică o activitate sub nivelul său de pregătire.

Mirela Toc mai este acuzată că a transmis în afara instituției documente de serviciu, respectiv o notă internă a primarului Robu, prin care toți angajații instituției erau chemați să se prezinte la o dezbatere cu procurorii DNA care avea ca temă corupția. Dezbaterea a avut loc la câteva zile după ce edilul a fost la rândul său convocat în fața procurorilor DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite în formă continuată. Nicolae Robu a fost trimis în judecată de DNA, alături de alți inculpați, în dosarul privind casele naționalizate.

Angajată de 13 ani la Primăria Timișoara, Mirela Toc a fost în toată această perioadă în funcționar incomod, critic și justițiar, depunând mai multe plângeri penale împotriva fostului primar Gheorghe Ciuhandu și actualului primar Nicolae Robu, în care dezvăluie neregulile și încălcările legilor din instituție.

“Pe vremea fostului primar, în ciuda acestor situații neplăcute, atât pentru mine, dar mai ales pentru fostul primar, nu și-a permis nimeni din primărie să mă amenințe sau să mă supună la vreo formă de presiune sau să săvârșească vreun abuz asupra mea. În schimb, de la venirea actualului primar la conducerea primăriei, abuzurile, nedreptățile și șicanele s-au dezlănțuit asupra mea ca un uragan”, spune Mirela Toc.

Pentru a avea garanția că va beneficia de o cercetare corectă, Mirela Toc a lansat pe Facebook o invitație de participare la ședința comisiei de disciplină.

Comentarii

comentarii