Acasă Eveniment UPDATE: Mită de 1 milion de euro

UPDATE: Mită de 1 milion de euro

493
DISTRIBUIȚI

 

Cătălin Chelu şi alte trei persoane, reţinuţi în cazul presupusei mite pentru Fătuloiu

Afaceristul Cătălin Chelu a vrut să-l mituiască pe secretarul de stat în MAI Dan Fătuloiu

Omul de afaceri Cătălin Chelu şi alte trei persoane au fost reţinuţi, sâmbătă dimineaţă, de procurorii DNA în cazul privind o posibilă mită ce urma să îi fie oferită secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu, aceştia urmând să fie duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă, informează Mediafax. Avocatul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, Ioana Ionescu, a declarat că procurorii au emis în jurul orei 7.00 ordonanţe de reţinere pe numele lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea. Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, a mai spus avocatul. Ioana Ionescu a precizat că Ştefan Badea este acuzat că i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fătuloiu. Potrivit avocatului, cei patru au fost audiaţi mai bine de 12 ore de procurorii anticorupţie. Avocatul a arătat că Chelu a declarat în faţa procurorilor că nu i-a dat bani lui Fătuloiu şi că nu era speriat de dosarele în care este vizat.
Chelu le-a mai spus procurorilor că orice afacerist mai important din România are astfel de dosare şi că, în opinia sa, acest caz nu este decât o făcătură, în încercarea "decapitării" societăţii Alprom, unde el este acţionar majoritar, împreună cu alte două persoane din cele reţinute. Întrebat în legătură cu flagrantul, avocatul a spus că Chelu ar fi fost în biroul chestorului Dan Valentin Fătuloiu, iar omul de afaceri a fos apoi condus de acesta la maşina sa, după plecarea secretarului de stat fiind momentul în care au intervenit anchetatorii.
 

Afaceristul Cătălin Chelu a vrut să-l mituiască pe secretarul de stat în MAI Dan Fătuloiu

Omul de afaceri Cătălin Chelu, prins, vineri, în flagrant delict oferindu-i 50.000 de euro secretarului de stat în MAI Dan Fătuloiu, este în vizorul DIICOT în trei dosare referitoare la spălare de bani, evaziune fiscală şi infracţiuni privind piaţa de capital, susţin surse judiciare. Direcţia Naţională Anticorupţie l-a prins în flagrant delict, vineri, pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, când încerca să-i ofere mită 50.000 de euro secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unităţi de parchet, între care şi DIICOT. Chelu încerca de mai mult timp să-l mituiască pe Fătuloiu, care l-a denunţat la DNA. Acţiunea s-a soldat cu reţinerea lui Chelu, pentru audieri. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au în lucru trei dosare în care figurează numele lui Cătălin Chelu, însă acesta nu se află încă sub învinuire. Investigaţiile se află în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de spălare de bani, evaziune fiscală şi referitoare la piaţa de capital.
Un om de afaceri i-a oferit lui Fatuloiu mita in valoare de un milion de euro: 50.000 de euro, 2 BMW X6 si 2 case, totul pentru a iesi basma curata intr-un dosar.
Vineri seară, atât Chelu cât şi Fătuloiu vor fi audiaţi de procurorii anticorupţie.
Dan Fătuloiu a spus că a fost vorba despre mai mulţi mituitori, precizând că omul de afaceri Cătălin Chelu a fost în cursul zilei de vineri în biroul său de la MAI.

Comentarii

comentarii