Acasă Actualitate Mizeria de pe străzi se plătește! Primăria Timișoara amendată cu 15.000 lei...

Mizeria de pe străzi se plătește! Primăria Timișoara amendată cu 15.000 lei de Garda de Mediu Timiș

816
DISTRIBUIȚI

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș au desfășurat un control tematic privind salubrizare la nivelul Municipiului Timișoara, în perioada 8-14 mai 2019.

În timpului inspecției pe teren, s-a constatat că numeroase străzi, alei, parcări publice, stații ale mijloacelor de transport în comun și zone pietonale de afluență publică erau insalubre, zonele de circulatie pietonală și auto fiind partial acoperite cu deșeuri, care erau prezente și în jurul coșurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spațiile verzi-scuaruri existau saci cu frunze, grămezi de crengi și alte deșeuri amestecate.

De asemenea, s-a constatat că nu se asigură colectarea separată, transportul și valorificarea deșeurilor și există depozitări/abonadonări de deșeuri în diferite zone.

Ca urmare a celor constatate, Primăria Municipiului Timșoara a primit o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei, conform prevederilor art. 61 lit.c) din Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor.

Totodată, Comisariatul Județean Timiș al GNM a stabilit următoarele măsuri cu termene de realizare, pentru administrația publică locală:

1.Salubrizarea tuturor zonelor în care există abandonări de deșeuri și adoptarea de măsuri suplimentare și eficiente pentru eliminarea acestor depozitări/abandonări de deșeuri pe domeniul public. Termen: 14.06.2019

  1. Adoptarea unor măsuri de prevenire a abandonării de deșeuri pe raza Municipiului Timișoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deșeuri și asigurarea salubrizării acestora. Termen permanent, începând cu 14.05.2019.
  2. Identificarea unei soluții pentru gestionarea biodeșeurilor generate pe raza UAT Municipiul Timișoara, având în vedere faptul că, până în prezent, nu s-a realizat stația de compostare a biodeșeurilor.
    Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș va verifica stadiul îndeplinirii măsurilor dispuse la termenele stabilite, și va continua acțiunea de inspecție și control la operatorii de salubritate de pe raza UAT Muncipiul Timișoara.

Comentarii

comentarii