Acasă Actualitate Modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare dau mari bătăi de...

Modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare dau mari bătăi de cap, atât reşiţenilor, cât şi autorităţilor locale

365
DISTRIBUIȚI

Cu toate că lucrările au început încă din 2008 şi ar fi trebuit să fie finalizate încă din toamna anului trecut, şantierele din Reşiţa se vor închide abia peste şase luni, când expiră ultima autorizaţie de prelungire a termenului de execuţie eliberată de Primăria Reşiţa. Deocamdată sunt aşteptate soluţii tehnice pentru reţelele de apă şi canalizare de pe nouă străzi, pe trei artere carosabilul a fost refăcut în mod necorespunzător, iar pe patru străzi principale acesta nu a fost refăcut deloc. P entru că nu s-au respectat termenele de finalizare, pentru că furnizarea apei potabile este întreruptă până la 24 de ore şi foarte des, Primăria Reşiţa a dat, până în momentul de faţă, amenzi în valoare de peste 200.000 de lei. ”Amenzi vor fi date şi în continuare, dacă va fi cazul, iar constructorul nu îşi respectă termenii, conform contractului”, a declarat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu. Referitor la zvonurile legate de conflictul dintre HidroConstrucţia şi AquaCaraş, conflict generat de faptul că firma constructoare responsabilă de lucrările ISPA dădea vina pe furnizorul de apă pentru toate neregulile sesizate, inginerul constructor Adrian Faltinschi a ţinut să precizeze: „Noi nu suntem în război cu AquaCaraş. Ne respectăm, pentru că aşa este normal, nu ştiu de ce s-a făcut toată această mediatizare cum că noi am avea un război cu AquaCaraş”.
Mihai Stepanescu a cerut ca toate aceste conversaţii să se facă pe un ton calm, la fel cum a cerut HidroConstrucţiei să-şi facă datoria, acum, pe ultima sută de metri. „Nu cred că este cazul să dăm greş tocmai acum”, a spus primarul în încheiere. Nu a uitat să ceară inginerului constructor Faltinschi să respecte termenul de recepţie a lucrărilor. Acesta din urmă a răspuns: „Vom lucra în momentul în care ne va permite vremea. Acum este frig şi nu putem face lucrări.” Atât constructorul, cât şi beneficiarul lucrărilor susţin că se află în grafic, iar acestea vor fi finalizate cel mai târziu în luna iulie. Valoarea lucrărilor derulate la Reşiţa, prin Programul ISPA, este de 18,4 milioane de euro.

Comentarii

comentarii