Acasă Eveniment Motivarea Curţii de Apel Timişoara pentru menţinerea controlului judiciar pentru judecătorul din...

Motivarea Curţii de Apel Timişoara pentru menţinerea controlului judiciar pentru judecătorul din dosarul „Prostituatelor”

DISTRIBUIȚI

tomus 451Curtea de Apel Timişoara (CAT) a motivat, joi, decizia prin care i-a respins judecătorului Aurelian Tomuş contestaţia la decizia DIICOT de a-l pune sub control judiciar în dosarul „Prostituatelor cu minore”, în care a fost acuzat de şantaj şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate.
„În privinţa inculpatului T. N. A. (Tomuş, n.r.) există probe din care să rezulte suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea infracţiunilor pentru care este cercetat, respectiv şantaj şi folosirea serviciilor unor persoane exploatate (…), probe administrate în cursul urmăririi penale, care conturează suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2014 a folosit frecvent serviciile sexuale a mai multor tinere minore, pe care inculpatul M. P. le racola şi despre care inculpatul T. N. A. cunoştea că sunt exploatate sexual. (…). Curtea de Apel apreciază că măsura preventivă luată în cauză faţă de inculpatul T. N. A. este proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse persoanelor faţă de care este luată şi necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, a împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărire, prin raportare în special la obligaţiile impuse în cadrul controlului dispus. Controlul judiciar îl constituie şi numărul mare de martori şi persoane vătămate care vor fi audiaţi, dar şi strânsele legături pe care acest inculpat le avea cu ceilalţi inculpaţi din prezentul dosar, fiind necesar ca urmărirea penală în cauză să fie efectuată în continuare în condiţii corespunzătoare, iar inculpatul să fie prezent la chemarea organelor judiciare”, arată motivaţia CAT.
În luna iunie, mai multe persoane au fost reţinute de DIICOT Timişoara în dosarul de trafic de persoane în care au fost identificate peste 25 de victime minore, iar altele au fost puse sub control judiciar.
Printre persoanele reţinute au fost liderul grupării, Paul Mînzu, Ovidiu Torj, fostul soţ al Brigittei Năstase, actuala soţie a lui Ilie Năstase, dar şi poliţistul Ovidiu Gîţan, de la Secţia nr. 1 Timişoara. Printre cele şapte persoane cercetate sub control judiciar se află judecătorul Nicolae Aurel Tomuş de la Judecătoria Timişoara şi DJ Gino Manzotti de la DJ Project.
Potrivit procurorilor, suspecţii plasau tinere, unele minore, unor clienţi dispuşi să plătească pentru a întreţine relaţii sexuale cu acestea.
Reţeaua era condusă de Paul Vasile Mînzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timişoara, la vila căruia aveau loc întâlnirile între fete şi clienţi. Fetele erau filmate în timp ce întreţineau relaţii sexuale cu clienţii, iar dacă acestea refuzau pe viitor să se supună, erau ameninţate că imaginile video vor fi trimise părinţilor lor.
Surse din cadrul DIICOT declarau că peste 25 de victime minore, care erau racolate pe Facebook şi determinate să se prostitueze, inclusiv prin metoda “loverboy”, au fost identificate în dosarul de trafic de persoane.
Persoanele vătămate erau de regulă plasate unor persoane importante cu atribuţii în domeniul juridic (judecători, avocaţi), medical, şi în rândul celor care asigurau ordinea (agenţi de poliţie), iar în cazul în care minorele doreau să întrerupă legătura cu membrii grupării, suspecţii recurgeau la şantaj ameninţând victimele că vor prezenta membrilor de familie unele filme compromiţătoare cu acestea.

Comentarii

comentarii