Acasă Actualitate Ne vom face de râs cu TM 2023? Vom vedea!

Ne vom face de râs cu TM 2023? Vom vedea!

DISTRIBUIȚI

Joi 14 iulie, de la ora 16.30, Muzeul Național al Banatului a organizat o dezbatere despre Timișoara Capitală Europeană a Culturii – 2023, despre cum e situația în prezent și care sunt perspectivele.

Invitatul lunii iulie la „Conferințele Mansardei Tereziene” a fost conf. univ. dr. Ovidiu Megan, director executiv al Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

Megan a spus că scopul întâlnirii a fost pentru a fi clarificate lucrurile cu privire la funcționarea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și prezentate proiectele pe viitor. Mesajul a fost optimist și cu mari speranțe de reușită.

“Întrebarea care mi s-a pus din presă a fost: “Ne vom face de râs în 2022?” Evident că nu! În primul rând nu trebuie să abordăm lucrurile așa. Veti vedea că la sfârșitul anului 2023 nu va fi vorba de niciun eșec. Acum ne aflăm într- un context când preluăm niște lucruri. Avem o asociație care s-a ocupat de organizarea întregului proiect. Lucrurile nu au mers și a fost nevoie de o schimbare, care a venit și din punct de vedere legislativ, cât și în ceea ce privește echipa. Știm că avem aceasta mare oportunitate”, este de părere Megan.

Trebuie să amintim si de aspectele frumoase. Faptul că avem o extindere la aeroport se datorează si marelui succes că Timișoara a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană. Faptul că s-au luat în calcul investiții în zona culturală se datorează și acestui titlu TM2023. Faptul că astfel comunitatea a devenit mai dinamică este și din această cauză.

În momentul de față asociația are doi angajați: un contabil și un jurist. Mai există și câțiva prestatori externi.

“Financiar nu stăm bine. Nu există un buget. Situația financiară este una dificilă, dar nu de negestionat. Juridic, a intervenit ordonanța nouă, nr 83, care modifică atăt obiectivele asociației, cât și modul în care se face finanțarea”, spune Megan.

În sarcina asociației au rămas mult mai puține atribuții. Partea artistică și de finanțare –  banii și proiectele – nu mai sunt la asociație, care nu mai are nici spațiu. Pe partea de comunicare, asociația nu mai are personal. Acum se caută oameni pentru departamentul de comunicare. Nu s-a mai întâmplat nimic nici pe canalele de socializare, nici pe site-ul asociației.

“Așadar de la situația aceasta pornim…!”, a fost mesajul destul de dramatic al lui lui Ovidiu Megan, joi 14 iulie 2022, cu 6 luni înainte ca titlul Timișoara Capitală Culturală Europeană să intre în pâine  din ianuarie 2023.

 

Comentarii

comentarii