Acasă Politica Nicolae Robu, sabotat de la Lugoj

Nicolae Robu, sabotat de la Lugoj

634
DISTRIBUIȚI

Urmare a deciziei BEC de a respinge candidatura Alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare, președintele organizației PNL Lugoj, Claudiu Alexandru Buciu a anunțat că… își oferă tot sprijinul către cele două organizații locale, în vederea strângerii de semnături, pentru depunerea candidaturilor.

”Având în vedere că timpul rămas celor două partide pentru a strânge semnături, pentru a-și putea depune din nou candidatura, va fi foarte scurt, Biroul Politic Local al PNL Lugoj își oferă tot sprijinul către cele două organizații locale, în vederea strângerii de semnături, pentru depunerea candidaturilor”, spune președintele PNL Lugoj.

Buciu a ajuns președintele organizației după alegerile din 2016, când președintele PNL Timiș, Nicolae Robu l-a preferat în locul lui Ioan Ambruș. Claudiu Alexandru Buciu a candidat ca independent la Primăria Lugoj și a obținut doar 4,000 de voturi.

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, susţine că nu va mai tolera anticampanie PNL venită din interiorul partidului, aşa cum a fost în 2016, dar rămâne tolerant la diversitatea de opinii.

“Nu comentez nicicum (afirmaţii apărute în media, ale primarului Alin Nica, potrivit căruia în filială nu ar fi chiar atâta linişte precum susţine Nicolae Robu, n.r.). Eu am relatat ce a fost în Colegiul director, nu comentez afirmaţiile lui. Noi vrem să ne concentrăm cât mai bine pentru campanie ca în final să obţinem un scor cât mai bun. Eu sunt tolerant şi nu am luat măsuri nici când s-au făcut afirmaţii grave. dar evident, sper că nu nu se ajunge la anticampanie PNL, aşa cum s-a întâmplat în 2016. Atunci am fost tolerant inclusiv la anticampanie, că nu a făcut PSD anticampanie PNL, cât s-a făcut din interiorul PNL. A fost trista realitate a anului 2016. În rest, diversitatea de opinii face bine.

Fiecare să judece cât este corect, loial partidului să spui public, şi cât, în forurile interioare ale PNL.

La anticampanie nu voi mai fi tolerant. O dată poate greşi cineva şi este suficient. Noi trebuie să susţinem lista PNL, ca cea mai bună opţiune a cetăţenilor pentru europarlamentare”, a explicat Nicolae Robu.

Pe de altă parte, legat de afirmaţiile liberalului lugojean Claudiu Buciu, care spune că Organizaţia Lugoj a PNL susţine adunarea de semnături pentru USR-PLUS, pentru că timpul este foarte scurt, Nicolae Robu a detaliat: “Nu s-a consultat cu mine. Eu ştiu din discuţii pe care le-am mai purtat cu el, că a depus toate eforturile pentru o bună relaţie cu organizaţia locală USR şi PLUS, dar era nemulţumit de atitudinea liderilor din partea cealaltă, aşa cum mi s-a întâmplat şi mie, la Timişoara. El este conştient că ar trebui să întreţinem relaţii bune între noi, pentru că adversarul comun este PSD şi pentru că cel mai probabil vom ajunge să cooperăm, dacă nu la nivel naţional, cel puţin în anumite comunităţi din administraţia publică locală, unde cel mai probabil, vom ajunge să fim parteneri. Şi atunci, nu e normal ca tu să-ţi împroşti partenerii potenţiali cu noroi, să-i calomniezi, pentru că una este să-i critici şi alta este să vii cu calomnii”.

Nicolae Robu susţine că nu îl deranjează gestul lui Claudiu Buciu, dar crede că s-a pripit, pentru că “acum, chiar să ajungem noi să adunăm semnături pentru alţii, este prea mult. Cred că şi le pot aduna singuri. Ce legătură are strângerea de semnături cu sentinţa? Ca să fiu foarte limpede, nu sunt jurist, dar legea este pentru toţi. Eu îmi doresc ca Alianţa USR-PLUS să poată participa la europarlamentare şi au toată susţinerea mea, ca atitudine, fără abatere de la lege. Aş fi alături de ei în a protesta faţă de un abuz cu legea care li s-ar face, dar nu sunt informat. dacă este vorba despre un abuz, voi fi alături de ei la proteste, pentru că ar fi un lucru foarte grav. Mai este timp să-şi corecteze dacă este o scăpare din partea lor, ca să se poată prezenta în alegeri”.

Nicolae Robu atenţionează însă că legea nu permite să semnezi pentru mai multe partide. “Dacă îmi semnează mie, nu mai semnaţi şi altora. Altfel, nu era nicio problemă, puteau semna şi pentru noi şi pentru ei”, a explicat şeful liberalilor timişeni.

Comentarii

comentarii