Acasă Politica Nicolae Robu: Schimbarea viceprimarului Traian Stoia nu este o prioritate, ţinând cont...

Nicolae Robu: Schimbarea viceprimarului Traian Stoia nu este o prioritate, ţinând cont de atribuţiile care i-au mai rămas

DISTRIBUIȚI

robu stoiaPrimarul Nicolae Robu susţine că schimbarea viceprimarului PSD Traian Stoia nu este o prioritate, dar că este „un simţământ omenesc al celor care obţin o mare victorie, să se impună” şi să-şi impună oamenii în anumite funcţii.
Debarcarea lui Stoia a redevenit un subiect în arena politică locală, după ce liberalii tradiţionali au aflat că noii lor colegi veniţi din PDL ar fi discutat despre lansarea consilierului local Simion Moşiu spre fotoliul de vice-edil al Timişoarei. Robu a fost deranjat că noii colegi nu înţeleg să discute aceste lucruri în echipă, dar înţelege că este necesar un timp până când „ei” şi „noi” vor deveni un singur partid.
„Trebuie să avem răbdare, eu sunt un om înţelegător. Îmi este limpede că a crea un partid atât de mare, prin fuziunea a două partide destul de mari, fiecare, nu este o treabă uşoară şi că avem nevoie de puţin timp să ne omogenizăm, să stabilim nişte reguli de funcţionare, de relaţionare între noi, uitând de provenienţa pe care o avem. Nu vreau să mai aud vorbindu-se de „noi” şi „ei”, ci doar despre „noi”. (…). Nu am nimic cu persoana domnului Moşiu, este un om serios, dar nu-mi place să se forţeze primirea cuiva, indiferent cine ar fi el, în echipa mea. Nu au discutat nimic cu mine”, susţine primarul Robu.
În opinia sa, numirea unui viceprimar trebuie să urmeze un anumit parcurs, de la identificarea gradului de susţinere a persoanei până la lămurirea consilierilor că respectiva persoană este cea mai potrivită pentru funcţia urmărită.
„Nu sunt de acord, în primul rând, procedural. Vreau să fie clar oricui că eu sunt un om care nu mă supun nimănui, care nu are obligaţii la nimeni şi nici nu va avea vreodată. Cine înţelege aceasta, îmi va putea fi bun colaborator. Cine crede că mă poate forţa în diverse împrejurări, se înşeală amarnic. Lucrurile acestea se stabilesc în cadrul unei discuţii. Când vrei să schimbi un viceprimar cu o altă persoană, trebuie în primul rând să vezi pe ce majoritate te poţi baza vizavi şi de persoana pe care vrei să o promovezi. Pentru că un anumit grup de consilieri locali sau judeţeni poate vota pentru cineva şi poate să nu voteze pentru o altă persoană. Votul este secret şi mai întâi trebuie făcută această pregătire. Nu vii cu cineva pe care-l scoţi din mânecă, hai să-l punem viceprimar”, a detaliat Nicolae Robu.
El a subliniat faptul că nu agreează ideea că cineva ar miza pe înţelegeri oculte cu PSD pentru impunerea lui Moşiu în funcţia de viceprimar. „Sau cineva se bazează, poate, pe înţelegeri oculte cu PSD. Eu nu vreau să am un viceprimar rezultat în urma unor înţelegeri cu PSD”, a adăugat primarul.
Robu consideră situaţia creată drept o disfuncţie pasageră şi a adăugat că după ce PNL a câştigat Prezidenţialele, se vor strădui să consolideze acest partid, să aibă o structură unică. „Deocamdată avem conduceri bicefale. Continuăm cu co-vicepreşedinţi până în 15 ianuarie 2015. Se vor numi, la un moment dat, conduceri monocefale, rezultate din numiri cu titlu de interimar. Iar în 2017 vor fi alegeri pentru conducerea PNL, potrivit statutului. Nu este exclus să aibă loc un Congres extraordinar al PNL în câteva luni prin care să se hotărască alegeri interne”, a conchis Robu.

Comentarii

comentarii