Acasă Administraţie Nivelul scăzut al apei în Bega, monitorizat de ABA Banat. Titu Bojin:...

Nivelul scăzut al apei în Bega, monitorizat de ABA Banat. Titu Bojin: Alimentarea Timișoarei nu va avea de suferit

1479
DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) Timișoara atenționează că debitul râului pe canalul Bega va scădea în perioada următoare, deoarece sunt realizate unele lucrări de reabilitare a nodului hidrotehnic Sânmihaiu Român.

“Începând cu acest week-end, 11-12 iulie, pe canalul Bega din Timișoara, se va putea observa o scădere a nivelului apei. Acest lucru este necesar pentru așezarea prismului în zona amonte insulă  de la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român, așa cum prevede proiectul ”, a afirmat Titu Bojin, directorul tehnic al ABA Banat.

Măsura se va aplica pe o perioadă de 10 zile.

Această situaţie nu va afecta alimentarea cu apă a municipiului Timişoara deoarece ABA Banat va asigura permanent debitul necesar la priza de apă a Aquatim-ului, aflată în amonte de Timişoara (amonte Uzina Hidroelectrică Timişoara).

”Menționăm că au fost înștiințate de această măsură autoritățile care au legătură cu Bega, respectiv: SC Aquatim SA, Administraţia Canalului Navigabil Bega și Societatea de Transport Public Timișoara”, a mai subliniat Bojin.

Comentarii

comentarii