Acasă Administraţie Noul regulament de organizare și funcționare al CJT a trecut la limită...

Noul regulament de organizare și funcționare al CJT a trecut la limită în plenul instituției

599
DISTRIBUIȚI

Din această săptămână, Consiliul Județean Timiș are un nou Regulament de organizare și funcționare al aparatului de specialitate. Unul care ar putea să treacă sau să nu treacă de avizul juridic al Prefecturii Timiș, a avertizat un consilier județean, din cauza unor probleme care ar exista în conținut.

Chiar dacă a trecut la vot, la limită, acesta este ”pregătit” să cadă la analiza de legalitate atunci când va ajunge la Prefectură, a avertizat consilierul județean Ioan Sorincău. Acest punct de pe ordinea de zi a plenului ședinței ordinare a Consiliului Județean Timiș a ținut ocupați aleșii minute întregi, ridicând dispute între aceștia și conducerea instituției. Grupul consilierilor social-democrați s-a abținut în totalitate de la vot, iar un consilier cu ani buni de experiență în domeniul administrativ a avertizat că acesta este fundamental greșit.

”Ținînd cont de faptul că PSD nu a votat noua organigrama, dar și de faptul că există un proces pe rol legat de această organigramă, în acest sens grupul social-democrat se va obține de la votarea acestui proiect”, a anunțat în plen Călin Dobra, liderul grupului PSD.

Un alt consilier, Petru Andea, a acuzat faptul că a primit acest proiect cu doar o oră înainte, dar și că este foarte stufos, având 60 de pagini. El a fost combătut de vicepreședintele CJT, Alexandru Proteasa, cel care a condus plenul în lipsa șefului său, Alin Nica, care nu a fost prezent, care i-a spus lui Andea că proiectul a fost trimis cu o zi înainte și că e stufos cu un scop, el adresându-se angajaților și aceștia au tot timpul din lume pentru a-l citi.

Consilierul județean Ioan Sorincău, de la PSD, un om cu o vastă experiență în domeniul administrativ, el fiind primar ani buni la Moșnița, a atras atenția că pe adresa consilierilor nu a sosit un proiect actualizat și a atras atenția că în proiect se prevede că cabinetul de lucru al președintelui CJT nu este parte a aparatului de specialitate al instituției.

”Am putea vedea o formă actualizată? Pentru că erau niște lucruri inadmisibile. Cabinetul de lucru al președintelui nu face parte din aparatul de specialitate, administratorul public nu face parte din aparatul de specialitate. Deci lucruri din astea trebuiau eliminate”, a spus Sorincău.

După ce proiectul a trecut, cu un număr redus de voturi, ședința a continuat. La rubrica Interpelări, Sorincău revine și spune din nou, că proiectul votat are mari bube.

”Vreau să vă atrag atenția, trebuie corectat regulamentul, aveți un compartiment care nu face parte din aparatul de specialitate, bănuiesc că prefectura o să vi-l trimită înapoi, nu o să îl avizeze”, a mai spus Sorincău.

Comentarii

comentarii